reklam

01 Aralık 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Pencere üreticisi Fırat Plastik altyapı yatırımlarına yöneldi

PVC pencere sistemlerinin öncü kuruluşlarından Fırat Plastik, alt yapı yatırımlarına yöneldi. Fırat Plastik 2 yılda 15 milyon Euro’luk yatırım yaparak, şehirlerin kanalizasyon altyapısı için boru üretecek.

Türkiye’nin önümüzdeki 10 yılda Cumhuriyet’in 80 yılına bedel altyapı yatırımı yapacağını belirten Fırat Plastik AŞ Boru Pazarlama Müdürü İsmail Yıldırım, şirket olarak yatırımları bu merkeze çektiklerini söyledi. Yıldırım’ın verdiği bilgiye göre Fırat Plastik, FKS, triplex boru, kanalizasyon ve atık su boruları alanında son iki yılda 15 milyon Euro’luk yatırım yaptı.

Türkiye’deki plastik sanayi sektörünün Fırat gibi güçlü bir marka sayesinde pencere piyasasında pazar payını yabancı yatırımcılara kaptırmadığına dikkat çeken Yıldırım, “Penceremizi Avrupa’ya kaptırmadık, hizmet kalite ve Ar-Ge odaklı yatırımlarımızla plastik sektörünü Avrupa’dan yatırımcı giremedi. Şimdi Türkiye’nin en önemli meselesi olan altyapı hizmetlerine yönelik yatırımlarla, geleceğimizi inşa edeceğiz. Bugüne kadar ülkenin hep üstünü imar ettik, altını boş bıraktık. Bu ülkenin altyapısına talibiz.” dedi. Fırat Boru’nun kalite ve müşteri odaklı hizmet anlayışının pazardaki diğer şirketlere örnek olduğunu vurgulayan Yıldırım, deprem ve krizlerle örülü bir ekonomik yapıda pazar paylarını yüzde 35’lerden 70’lere çıkardıklarını, yeni hedeflerinin bunu yüzde 90’lara taşımak olduğunu söyledi.

Yıldırım, Türkiye’nin 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde yaşadığı iki deprem felaketi ve her yıl yaşanan sel baskınlarının kendilerini altyapıya dönük sanayi yatırımına ittiğini belirtti. Bu felaketlerden sonra alınan derslerle ortaya çıkan İzmir ve Tarsus’taki altyapı yatırımlarındaki uygulamaların Fırat’ın ürünleriyle gerçekleştiğini hatırlatan İsmail Yıldırım, 2004 terel seçimleri gibi kısa vadeli bir hedef yerine, 10 yılda bütün Türkiye’nin altyapısının yenileneceği gerçeği ve ihtiyacını göz önüne alarak yatırım ve üretimlerini sürdüreceklerini vurguladı.

Reel faiz oranları ve enflasyondaki düşüşle, ekonomideki gözle görülür iyileşmeleri Türkiye’nin sun’î gündemlere ihtiyacı olmadığının işareti olarak değerlendiren Yıldırım, “Krizler Türkiye’ye ayakta kalmayı öğretti. Biz de her krize rağmen büyüdük. Şubat 2001 krizinde; bayilerimizi tek tek aradık, paniğe kapılmayın biz sizin arkanızdayız, dedik. Fırat sizin arkanızda diye güven verdik. Herkes stok yaparken biz bayilerimizin taleplerini saatini şaşırmadan teslim ettik. Krizden önce pazar payımız yüzde 35’ti krizlerde bayimize ve müşterilerimize verdiğimiz güven sayesinde yüzde 70’e çıktık. Türkiye’nin altyapıya dönük boru ihtiyacını tek başına karşılayacak güce sahibiz. İki yıllık hedefimiz pazar payımızı yüzde 90’a çıkarmak.” diye konuştu.

İran’a 1 ayda 3 milyon Euro’luk satış yaptı
İç pazara yönelik üretim yapan ancak son yıllarda ihracata yönelen Fırat AŞ, 20 milyon dolarlık ihracatla 2003 yılının ilk 10 ayında bu yılın hedeflerini tutturdu. Yıldırım, yıl sonuna kadar ihracat rakamlarını 30 milyon dolara çıkarmak istediklerini belirtti. Türkiye plastik sektörünün Irak’tan önemli paylar alacağını anlatan Yıldırım, yeni pazarlarla ilgili şunları söyledi: “Malımızın satılmadığı Çatalca da Irak’ın herhangi bir şehri ya da İran da bizim pazarımız. Büyümek ve ihracat yapmak için savaşa ihtiyaç yok. Tek pazar Irak değil, elbette bu pazardan pay alacağız. Ancak büyüme trendine giren ekonomimizde hedef sadece Irak değil. Irak’ta iş yapacak 3 Avrupa firmasından birisi biziz. Ama ille de Irak deyip gözümüzü diğer pazarlara kapatmıyoruz. Mesela İran’a bir ayda 3 milyon Euro’luk satış yaptık. Sabırlı, kontrollü, dikkatli bir şekilde ihracatımızı yürüteceğiz.
Zaman

 

Kasım 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz