reklam

01 Aralık 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Karpaz'da arsa Modası

Kıbrıs'ta çözüm beklentileri, Türk turizm yatırımcılarını harekete geçirdi. Ada'nın, el değmemiş bölgesi Karpaz'da arsa satın alıp, beklemeye geçtiler

Kıbrıs trafiğinin hızlandığı şu günlerde, Türk yatırımcıları da yavruvatandaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Aralık seçimlerinden sonra Kuzey Kıbrıs'ın mevcut politikalarında köklü değişimler olacağına inandıklarını söyleyen Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Oktay Varlıer, 'Şu anda Kuzey Kıbrıs'la yakından ilgilenen yatırımcılarımız var. 16 firmamız Karpaz Bölgesi'nde arazilerini aldı, yatırım için hazır bekliyorlar. Kıbrıs'ın 11 bin yatak kapasitesini anında 30 binlere çıkarabilecek durumdayız' dedi. 14 Aralık'ta Kuzey Kıbrıs'ta gerçekleştirilecek seçimlerin en adil koşullarda yapılmasını dileyen Varlıer şöyle konuştu:

'Para kazanamayacağımız yere gitmeyiz. Kuzey Kıbrıs'ın çözümle önünün açılacağına inanıyoruz. Önümüzdeki sene yeşil ışık görürsek daha fazla Türk turizm yatırımcısı oraya gider. Ancak bir an önce Kıbrıs'ta ulaşım sorununu çözmemiz gerekiyor. Avrupa'dan Amerika'dan kalkan uçakların direkt Kuzey Kıbrıs'a inmelerini sağlamak lazım. Ancak o zaman bu yatırımlar karlı olur' dedi.

Kıbrıs'ın Miami'si

Karpaz, Kıbrıs Adası'nın kuzeydoğu ucundaki uzun dağlık burun bölgesi. Sadece Kıbrıs'ın değil bütün Akdeniz'in en güzel plajı bu bölgede bulunuyor. Kilometrelerce uzunlukta ve çok ince altın sarısı kumdan oluşan bu dev plaj sakinliği ve el değmemişliğiyle turizmcilerin ilgi odağı. Ayrıca, Akdeniz'deki Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının büyük kısmı yumurtlamak için bu kumsalı tercih ediyor. Karpaz Köyü'nde halen Güney'e göç etmeyip Kuzey Kıbrıs'ta yaşamaya devam eden az sayıda Rum nüfus da yaşıyor.

AB rehberi hazırladılar

Varlıer'in başkanlığını yaptığı TYD, 17 milyar dolarlık yatırım portföyüne sahip. Türkiye'deki 4 ve 5 yıldızlı otellerle 1.sınıf tatil köylerinin çoğunluğunu temsil eden patronlar kulübü, Kıbrıs'ın dışında AB Turizm Mevzuatı üzerinde de çalışıyor. Aralık'ta resmen tanıtılacak AB Turizm Rehberi turizmde ilk kez AB'den alınan fonla hazırlanmış. Kitapçıkta ayrıca, AB'nin hangi turizm faaliyetlerine fon sağlandığı da anlatılıyor.
Akşam

 

Kasım 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Adnan Kazmaoğlu 
2 Aralık 2003 tarihinde Diyalog bölümümüze konuk oldu.

Adnan Kazmaoğlu hakkında daha fazla bilgi edinmek  için tıklayın. 

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz