reklam

01 Aralık 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Saunalar artık evlerde

Ali ve Nesimi Fatinoğlu kardeşler tarafından 1987'de Bakırköy'de 6 metrekarelik bir dükkânda faaliyete başlayan Sanica, bugün İngiltere, Irak, İran, Filistin, Suudi Arabistan, Nijerya'nın aralarında bulunduğu 34 ülkeye ihracat yapıyor.

Türkiye küvet pazarının yüzde 70'ine sahip olan ve bu alanda Türkiye'de birinci, dünyada ise 5. en büyük şirket konumundaki Sanica, 2004 yılına da iddialı bir ürünle girmeye hazırlanıyor. Türkiye'de henüz satışına başlanmayan ''Compact Sauna'' isimli yeni ürününün ihracat performansı şirketi memnun ediyor.

Ali ve Nesimi Fatinoğlu kardeşler tarafından 1987 yılında İstanbul Bakırköy'de Pano ismiyle sadece 6 metrekarelik bir dükkânda faaliyete başlayan Sanica, kendi alanında yenilik yapmayı kurum felsefesi haline getirmiş bir şirket. Şirketin yönetim kurulu başkan vekili olan Ali Fatinoğlu, fiber küvetlere motor takarak Türkiye'de ilk jakuziyi ürettiklerini anımsatarak şu anda 100'ün üzerinde modele sahip olduklarını belirtti. Banyoyu sadece yıkanma alanı olmanın dışında aynı zamanda bir sağlık ve güzellik merkezi haline getirmeyi planladıklarını belirten Fatinoğlu, ''İnsanlar saunayı seviyor ama toplu olarak girilen yerlerde sağlık sorunları yaşanıyor. 

Evlerdeki banyolar ise sauna için çok küçük. Biz 3 metrekarelik alanlara yerleştirilebilecek telefon kulübesi gibi bir sistemle saunaları eve taşıdık'' diye konuştu. Sauna Compact ile 3 dakikada soğuk suyun buhar haline geldiğini dile getiren Fatinoğlu, 15-20 yerden aynı anda su püskürten şok duş sistemi ile de cildin tamamen temizlendiğini anlattı.

Yurtdışından daha önce 50 bin dolar gibi fiyatlarla ihtal edilen bu tür ürünlere sınırlı sayıda kişinin rağbet gösterdiğini belirten Ali Fatinoğlu kendilerinin her şey dahil olarak yaklaşık 10 milyar liraya sattıkları Sauna Compact'a özellikle hanımların büyük ilgi göstermesini beklediklerini söyledi.

Küvetin adı Sanica
Ali Fatinoğlu, şu anda aralarından İngiltere, Irak, İran, Filistin, Suudi Arabistan ve Nijerya'nın bulunduğu 34 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. Bu ülkelerin bazılarında küvetin adının Sanica olarak benimsendiğini belirten Fatinoğlu, Irak'ın Duhok, Musul ve Süleymaniye şehirlerinde show roomlarının bulunduğunu belirtti. Fatinoğlu, ürünlerinin özellikle Kuzey Irak'ta büyük ilgi gördüğünü ifade ederek ''Genelde lüks ürünler tercih ediliyor. Bu bölgeye çok sayıda altın yaldızlı jakuzi satıyoruz'' dedi.

10 milyon Euro'luk yatırımla radyatör işine girdiklerini belirten Fatinoğlu bu amaçla Fransa'daki Finnmetal şirketini satın alarak tesisi Türkiye'ye getirdiklerini dile getirdi.
Cumhuriyet 

 

 

 

 

 

Kasım 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Adnan Kazmaoğlu 
2 Aralık 2003 tarihinde Diyalog bölümümüze konuk oldu.

Adnan Kazmaoğlu hakkında daha fazla bilgi edinmek  için tıklayın. 

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz