reklam

02 Aralık 2003 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Dünyaya damga vurdu

Bu yıl Almanya ve İngiltere'ye açılan şirket, New York'taki Turning Stone Tower'ın yer döşemelerini, Ohio'da da bir hastanenin zeminini, Las Vegas'taki MGM sinemalarını döşeyecek.

2003'te hızlı büyüdük
Bu yılı değerlendiren Bülent Akgerman, 2003 yılında ABD pazarında hızlı bir büyüme yaşadıklarını kaydetti.
Hong Kong metrosuna İzmir'in damgasını vuran Çimstone, Uzakdoğu pazarından sonra ABD pazarına da demir attı. ABD'de New York kentinde yapılan Turning Stone Tower (dönen taş kule) ile Ohio'da hastane ve Las Vegas'ta MGM Sinemalarının yer döşemelerini yapacak olan Çimstone, ABD'de de İzmir'in adını duyurmaya başladı.
Daha önce en büyük ihracatını Uzakdoğu ülkelerine gerçekleştiren Çimstone, bu yıl gerçekleştirdiği ABD atağıyla ihracatta liderlik koltuğuna ABD'yi oturttu.

Hızlı girdi
ABD pazarına 2003 yılında çok ağırlık verdiklerini dile getiren Çimstone Genel Müdürü Bülent Akgerman, artık ABD'de de Çimstone ürünlerinin tanınır hale geldiğini açıkladı. ABD ile birlikte Kanada pazarına da ağırlık verdiklerini anımsatan Akgerman, "New York'ta inşa edilen Turning Stone Tower'ın yer döşemelerini biz yapacağız. Ohio'da da bir hastanenin 14 bin metrekarelik zeminini Çimstone ile döşeyeceğiz. Las Vegas'taki MGM sinemaları da bizi tercih etti. Kaliforniya'da da bir alışveriş merkezi ile görüşüyoruz. ABD pazarına hızlı bir giriş yaptık. Bu yıl ayrıca Almanya ve İngiltere pazarına da açıldık. Yaptığımız son hamlelerle daha önce en çok Uzakdoğu ülkelerine ihracat yaparken şimdi ABD en çok ihracat yaptığımız ülke haline geldi" dedi.
Hong Kong metrosunun ilk 2 etap inşaatında yer aldıklarını, 3. Kısım inşaatında da en güçlü aday olduklarına dikkat çeken Akgerman, Çin'in 4 eyaletinde yer alan stok sahalarında Çimstone ürünlerinin satılmaya başlandığını kaydetti. Akgerman, ayrıca 32 ayrı noktada ise ürünlerinin Çinli tüketici ile buluştuğunu vurguladı. Avustralya'daki bir şirketten de teklif aldıklarını ifade eden Akgerman, anlaşma sağlamaları halinde her yıl bu ülkeye büyük oranda ihracat yapmaya başlayacaklarını vurguladı.

İç piyasa olumsuz
İç piyasasında özellikle inşaat sektöründe yüzde 18 küçülme yaşandığına işaret eden Akgerman, ihracatta da kur nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını anlattı. İç piyasada son 4 yılın en düşük satışını yaptıklarını açıklayan Akgerman, Gazbeton'da ise yılın ikinci yarısında bir hareketliliğin oluştuğuna belirtti. Bu yıl en çok ihracatı yaptıkları ABD'de ise inşaat sektörünün yüzde 20 büyüme kaydettiğini açıklayan Akgerman, Gazbeton firmalarının ise ihracatta bu yıl bir sıçrama yaptığına dikkat çekti. Gazbeton'un bu yıl ilk defa Yunanistan ve Fransa'ya ihracat yaptığına işaret eden Akgerman; "Gazbeton bu yıl en parlak dönemini yaşadı. Üretiminin küçük bir kısmını ihraç eden şirket bu yıl büyük ilerleme yaparak ihracatını üretiminin yüzde 18'ine ulaştırdı. Bu yıl 360 bin metreküp gazbeton satışı yapacağız. Bunun 65 bin metreküpü ihraç edilecek. İhracatımız artmasına rağmen kurların enflasyon seviyesinin altında kalması ihracat sevincimizi kursağımızda bıraktı" diye konuştu.

Balık üretimi
Balık üretimi konusunda da bu yıl atak yaptıklarını dile getiren Akgerman, Karaburun Mordoğan'daki balık üretme çiftliklerini büyüttüklerini kaydetti. Yeni bir firma daha satın aldıklarını anlatan Akgerman, bu alanda da büyümeye devam edeceklerini vurguladı. Akgerman, turizm sektöründe de bu yıl istediklerini yapamadıklarını belirterek, turizmde yaşanan darboğaz yüzünden İrlanda'da dan sadece 2 bin 100 turisti Türkiye'ye getirebildiklerini sözlerine ekledi.
Yeni Asır

 

Aralık 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET


Fotoğraf: Maurizio Marcato

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Massimiliano Fuksas 
17 Şubat 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

Toplantı tarihi 17 Şubat 2004'e ertelenmiştir


TÇMB'nin katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz