reklam

04 Aralık 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Levent Çarşı terör sonrası imaj yeniliyor

Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, terörden darbe alan çarşının imajını silmek için harekete geçti. Yüzün üzerinde dükkân bir örnek olacak

Kanlı saldırılara hedef olan HSBC bankası ile birlikte Levent Çarşı'nın yeniden eski canlılığına kavuşturulması için Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu kolları sıvadı. Bombalara hedef olan HSBC binasıyla birlikte Levent Çarşı'nın imajının zedelendiğini ve bölge halkına olumsuz etki yarattığını ifade eden Yusuf Namoğlu, HSBC binasının yenilenmesiyle birlikte çarşının da baştan aşağıya yenileme çalışmalarını başlattı.. Bombalamadan sonra Levent Çarşı içinde birçok binanın hasar gördüğünü ifade eden Namoğlu, "Belediyenin hazırladığı yeni konsept ile çarşı yeniden hayat bulacak" dedi.

Gelecekler
Yüzün üzerinde dükkanın bulunduğu Levent Çarşı'nın yenilenme çalışmasıyla semt sakinleri yanı sıra esnafa da moral getireceğini ifade eden başkan Namoğlu çarşısının imaj yenileme çalışmaları esnaf ile birlikte yürütülecek. Binaların dış cephe görüntüsünden yerdeki kaldırıma kadar her şey yenilenecek. Hayata geçirilecek proje sayesinde çarşının bombalanmış imajı silinecek, vatandaşın yeniden çarşıya gelmesi sağlanacak" diye konuştu

Beşiktaş Belediyesi tarafından hazırlanan Levent Çarşı ve çevresi kentsel tasarım projesi çerçevesinde öncelikle dış cephe yenilemeleri yapılacak.

Duyurulan projeye katılmayan esnafa ise belediye çeşitli yaptırımlar uygulayacak. Projeye katılmayan mal sahiplerinin binaları belediye tarafından yapılacak. Belediye daha sonra maliyetin yüzde 20 fazlasıyla ceza olarak mal sahibinden geri alacak. Levent Çarşı'ya yönelik başlatılan "imaj" çalışmaları çerçevesinde reklam tabelalarının yerleştirilmesinden dükkanların boyanacağı renge kadar her türlü detay Beşiktaş Belediyesi tarafından belirlendi. Pastel renkler ağırlıklı olacak dış cephelerin yanı sıra, görüntü bozan klimalar da disipline edilecek.

HSBC sırada
HSBC'nin mal sahibinin BDDK olduğunun altını çizen Başkan Yusuf Namoğlu, binayı yeniden ayağa kaldırmak için değerinin en az yüzde 10'u kadar masraf yapılacağını söyledi. Emlakçılara göre binanın değeri milyonlarca dolar. Bombanın etkisiyle ön dış cephesi yok olan 60 metre yükseklikteki yapının asma tavanları da tamamen çöktü. Yenileme çalışmalarını üstlenen Koray İnşaat Firması, çalışmaların en az 6 ay süreceğini ifade ediliyor. Binanın yeniden yapılanmasıyla ilgili hazırlanan rapora göre, fırma binanın dış cephesinin eskisi gibi olması yönünde BDDK'ya teklif verdi. Cephenin nasıl olacağına ise mal sahibi BDDK karar verecek.

Herkes çarşıya gelmek isteyecek
Son yılların en büyük terör saldırısıyla sarsılan Levent Çarşı hâlâ tedirginliğini üstünden atamadı. Esnaf ise moralsiz. Bu duruma seyirci kalmayan Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, hem moral hem de imaj düzeltecek projesiyle atağa kalktı. Başkan ümitli, herkesten destek bekliyor.
Sabah

 

Aralık 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Küreselleşme ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın. Tartışma 18 Aralık'da İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon'da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Süha Özkan
Konuşmacılar:
Cengiz Bektaş, Mehmet Konuralp, Ömer Madra, Murat Tabanlıoğlu

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz