reklam

05 Aralık 2003 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Türk firmaları Irak ihalelerine girebilecek

Alan Larson: Ben Irak'la ilgilenen bir Türk şirketinin yöneticisi olsam şimdiden hızla çalışmaya başlardım

ABD'nin, Irak'ın yeniden inşası için ayırdığı 18.7 milyar dolar tutarındaki dev ihalelerde Türk şirketlerinin de doğrudan yarışabileceği bildirildi. ABD yönetimi, bugün resmen başlatılması öngörülen ihalelere katılabilecek koalisyon ülkelerinin yer alacağı güncelleştirilmiş bir liste üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. AA'nın haberine göre, Irak'ta son dönemde ABD ile yakın işbirliği içinde bulunan Türkiye'den şirketler de bu ihalelerde doğrudan yer alabilecek.

ABD'nin Ekonomik İşlerden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Alan Larson da Brookings Institution adlı düşünce kuruluşunda düzenlenen toplantıda bu yöndeki bilgileri doğruladı. Larson, bir soru üzerine, ''Bu ihalelerde yarışabilecek şirketlerin hangi ülkelerden olacağını belirten listenin açıklanması önümüzdeki günlerde yapılacak. Ancak şimdiden şunu söyleyebilirim, ben Irak'la ilgilenen bir Türk şirketinin üst düzey yöneticisi olsam, bu yeni ihaleler için şimdiden hızla çalışmaya başlardım'' dedi.

18.7 milyar dolar tutarındaki ihaleler, 25 büyük ve 2 bin küçük altyapı projesinden oluşuyor. İhale takviminin resmen başlatılmasının ardından, en geç bir ay içinde tekliflerin ilgili Amerikan makamlarına iletilmesi gerekiyor. Sonuçların, ocak sonlarında belli olması ve 5 Şubat'a kadar Kongre tarafından onaylanması planlanıyor.

Bilgiler internette

ABD'nin, Irak'taki Geçici Koalisyon Yönetimi'nde (CPA) özel sektörün gelişimi direktörü Richard Greco, Brookings Institution'daki açıklamasında, Türk şirketlerinin, aşağıdaki internet adreslerinden ihalelerle ilgili bütün bilgileri edinebileceğini bildirdi. 

Adresler şöyle: www.cpa-iraq.org , http://www.rebuilding-iraq.net , http://www.iraqcoalition.org/business , www.export.gov/iraq , http://kirkuk-business-center.org , http://iraqibusinesscenter.orghttp://portaliraq.com , http://www.usaid.gov/iraq  ve http://www.iraqdaily.com 
Turk Net

 

 

 

 

 

Aralık 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Günkut Akın 16 Aralık 2003 tarihinde Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Günkut Akın hakkında daha fazla bilgi edinmek, kendisine soru sormak için tıklayın. 

 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz