reklam

05 Aralık 2003 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

4 ‘çarşı köprü’den biri Bursa’da

Dünyada yalnızca Floransa, Venedik ve Lofça kentlerinde birer örneği bulunan “çarşı köprü”lerden biri olan ve 1442’de yaptırılan Irgandı Köprüsü, özgün yapısına tekrar kavuşturuluyor.

Tarihi misyonuna uygun olarak üzerine 22 adet dükkan inşa edilen ve restorasyon çalışmaları son aşamasına gelen köprünün, yeni yılın ilk aylarında hizmete açılması bekleniyor. Köprü, 1855 Depremi’nde ağır hasar görmüştü.

Merkez Osmangazi Belediyesi’nin verdiği bilgiye göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün, restore et-işlet-devret modeliyle 10 yıllığına belediyeye tahsis ettiği köprüye ilişkin proje, 15 Şubat 2002’de Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı.

Irgandı Köprüsü Restorasyon ve Rekonstrüksiyon Projesi’nin ihalesi ise 2002 yılı içinde 946 milyar lira keşif bedeli üzerinden ihale edildi. Proje çerçevesinde yaklaşık 10 metre genişliğindeki köprünün iki tarafına toplam 22 dükkan yerleştirilecek. Köprünün ortasında 3.60 metre genişliğinde geçiş yolu kalacak. Yürüme yolunun üzeri ise 6 metre yüksekliğinde bir çatı ile kapatılacak. Köprünün her iki ayağında yer alan ve daha önce depo olarak kullanılan iki bölmeden biri kafe-bar, diğeri ise çok amaçlı kültürel tesis-sergi salonu olarak düzenlenecek. Bu konudaki çalışmalar, bilimsel kurulun denetiminde devam ediyor.

550 yılı aşkın süre tarihe tanıklık eden Irgandı Köprüsü’ne ilişkin çalışmalar, yaklaşık iki yıldır sürüyordu.


Rialto Köprüsü - Venedik

İtalya'da Venedik Türkiye'de Bursa
Osmangazi Belediye Başkanı Hilmi Şensoy, tarihi mirasın korunmasının, yerel yönetimlerin asli görevleri olduğunu belirterek, “Bir kent, geçmişindeki birikimleri yansıtabildiği ölçüde kenttir. Bu, Venedik için ne kadar böyleyse, Bursa için de o kadar böyledir” dedi.

Şensoy, Irgandı Köprüsü’nün yeniden hayata geçirilmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, köprünün tarihsel süreçte ticaret ve ekonomik işleyişin merkezi olan Bursa’nın değerlerinden biri olduğunu anımsattı.
Dönemdaşlarının bugünkü durumuna bakıldığında, Irgandı’nın hak ettiği ilgiyi gördüğünün söylenemeyeceğini ifade eden Şensoy, köprü projesinin aksamaması için maddi fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi.


Vecchio Köprüsü - Floransa

Bu arada, köprü üzerinde bulunan işyerlerinin, hediyelik eşya ve antika dükkanı olarak kullanılacağı, bununla ilgili ihalenin de önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi.

Irgandı Köprüsü'nün tarihçesi
Orijinali iki depo ve bir mescit ile 31 dükkandan oluşan Irgandı Köprüsü, 1442 yılında Irgandılı Ali’nin oğlu Hoca Muslihiddin tarafından yaptırıldı.
Depremler, savaşlar ve bakımsızlık nedeniyle zamanla hasara uğrayan köprünün orta bölümü, Bursa’dan çekilmeden önce Yunanlılar tarafından bombalandığı için tahrip oldu. Köprü, Haşim İşcan’ın valiliği döneminde yeniden yaptırıldı, ancak özgün mimariye bütünüyle sadık kalınamadı. Ana tonozu betonarme olan ve her iki yanına taş kemerler yapılarak hayata geçirilen köprüde, gerek ana taş duvarların, gerekse üst tuğla örtülerin özgünlüğünü koruduğu, dükkanlar dışında yapının ana trukturunun sağlam olarak ayakta kaldığı söylenebilir.
Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinin sınırında bulunan “Irgandı Köprüsü”, Floransa’da (İtalya) “Ponte Vecchio”, Venedik’te (İtalya) “Ponte Rialto” ve Lofça’daki (Bulgaristan) “Osma” ile dünyada 4 ‘çarşı köprüden’ biri konumunda.
NTVMSNBC

 

Aralık 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Küreselleşme ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın. Tartışma 18 Aralık'da İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon'da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Süha Özkan
Konuşmacılar:
Cengiz Bektaş, Mehmet Konuralp, Ömer Madra, Murat Tabanlıoğlu

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz