reklam

12 Aralık 2003 Cuma 
Ana Sayfa > Haberler

2004 Venedik Mimarlık Bienali "Metamorfoz" temasına odaklanıyor

5 Eylül - 7 Kasım 2004 tarihinde dokuzuncusu gerçekleşecek Venedik Mimarlık Bienali'nin teması "Metamorfoz" olarak belirlendi. 

Tema; mimarlığın gelişimi içinde, savaş sonrası koşulları ile güncel durumu ve gelecekteki potansiyeli arasındaki önemli geçişe ve son 50-60 yılda kültürel, teknolojik ve eleştirel alanlardaki etkileyici dönüşümlere işaret ediyor.

Gelecek senenin programı, günümüzde, mesleğin doğasıyla ilgili önemli değişimlere şahit olduğumuz varsayımını öne çıkartıyor. 2004 bienali, mimarlığı geleneksel, kapalı alanından, kültürel deneyim katalizörlüğü yapan, talepkar bir kimliğe ilerleten disiplinel söylevi öne çıkararak; devasal ölçekli projelerdeki, binaların atmosferik izlenimindeki, yeni, yanıt veren malzemelerdeki, peyzajdaki mutasyon ve liman şehirlerinin rehabilitasyonundaki dönüşümlerin manifestolarını dünya çapında keşfe çıkaracak. Ülkeler, gelecek yılın teması ve benzeri görüşlere özel önem veren mimarlar, projeler ve yerleştirme stratejileri üzerine önerilerini sunmaya davetliler.

" Metamorfoz" un programı iki ayrı ortamda gerçekleçecek: Arsenal'deki boylamsal alanlar, düzensiz, uluslararası serginin sahnelerini oluşturacak. Sergi; mimarlığın disiplinli peyzajını, 1970'lerden beri, Eisenman, Gehry, Rossi, ve Stirling'den, en son ortaya çıkan yetenekler, eğilimler ve başarılara kadar tam olarak yeniden düzenliyor. Bu tarihsel perpspektif, uzaysal ve aynı zamanda mecazi olarak serginin niyetinin odağını oluşturuyor: 

Mimarlığın kendi buluş ve uygulamalarındaki süreci değiştirmekteki anlamını araştırmak ve böylece yeni radikal koşullarda çalışabilme kabiliyetini edinmek. Nerdeyse dünyanın her yerinde kabul gören dijital teknolojinin aydınlanmasında, " Metamorfoz" tasarım, eğitim ve disiplinel söylevlerde değişim için yolun ne kadar açık olduğunu gösterecek.

Padiglione Italya salonunun etrafına yayılan alanlarda yer alacak yerleştirmeler, çeşitli dönemsel değişikliklerin mimarlığın son dönüşümlerine nasıl neden olduğunu spesifik örneklerle gösterecek. Bu yerleştirmeler, meslekteki metamorfozlar, yeni tiplerde binalar, malzemeler, mekanik sistemler ve sunum, işbirliği ve kavrama tarzlarındaki yeniliklerin arasındaki bağlantıyı ortaya çıkaracak. Çok sayıda kültürel ve teknolojik güç, mimarlığın evrensel kontekstini değiştirdi. Tarihsel zamanın mutasyonu ve enerjinin dönüşümü, sadece iki açık örneğini gösteriyor. 

Geçmiş çalışmaların bir gezintisi olacak bu yerleştirmeler, ziyaretçileri mimarlığın son metamorfozu üzerine ani bir deneyime ve sosyal - teknolojik geleceğimize anlık bir bakışa davet edecek.

Bienalin yerleştirmeleri, posterleri, yeni tasarlanmış kitap/katalog ve websitesi; en yenilikçi ekiplerden biri olan Studio Asymptote (Hani Rashid ve Lise Couture) tarafından tasarlanacak. Çok sayıda mimar, eleştirmen ve tarihçi; metamorfoz konsepti ve onun güncel, mimari düşünsel ve pratik alanlarında sınırsız manifestolarına odaklanmış fikirlerle dolu bir antolojinin parçası olacaklar.
Kurt W. Forster 

Linkler:
http://www.labiennale.org/en/architecture/news/2003/09-12.html

Arkitera - Çeviren: Beliz Özgür

 

Aralık 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz