reklam

16 Aralık 2003 Salı 
Ana Sayfa > Haberler

Müteahhitlere uyarı!

Depremlerde yerle bir olan kamu binaları, uzun yıllar sürüncemede kalan kamu ihaleleri gündeme geldiğinde yerden yere vurulan müteahhitler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen’in çağrısıyla Ankara’da toplandı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda müteahhitlere ve bayındırlık il müdürlerine hitap eden Ergezen, “Sektörün sorunlarını tartışacağız ve doğruları söylemekten çekinmeyeceğiz. Ülke yönetiminde hatır sayılmaz, gerçekler konuşulur ve realiteler esastır” dedi. Müteahhitlerin ödeneklerinin yetersizliğini illerde ve merkezde işlerinin yavaş yürüdüğünü belirten Ergezen, “Ödenek sorununu da torpil müessesesine gerek kalmayacak kadar düzenli hale getirmeliyiz” dedi.

Tek suçlu müteahhit değil
Kalitesizlikten, hakkına razı olmama alışkanlığı ve milletin parası harcanırken yeterli duyarlılığın gösterilmemesi yüzünden büyük sıkıntı yaşandığını ifade eden Ergezen, müteahhit ve bakanlık yetkililerine, “görevlerini sorumkluluklarını idrak ederek yapmaları” uyarısında bulundu. Çeşitli kurumlarda dosyalar dolusu soruşturma, yargılama, sorgu ve suçlamaların devam ettiğini hatırlatan Ergezen, şöyle konuştu: “Binanın içine girilmeden sıvaları dökülüyor, bir zürgarda binaların çatıları uçuyorsa, bodrum katlarına rutubetten girilmiyorsa, bunu mühendislik adına kimseye anlatamazsınız. Depremde binalar patır patır dökülüyorsa, sorumluluktan kendimizi kurtaramayız. Bunu da hiçbir zaman izah etme şansına sahip değiliz. Tek suçlu müteahhitler değildir. Bingöl depremini unutmayın. Nasıl oldu da gelişigüzel malzemeyle beton döküldü? Bu sorumsuzluk ve vurdumduymazlıktan kaynaklanıyor. Bir laubalilik, lakayıtlık var, bundan mutlaka kurtulalım.”

Düşük teklifle ihale
Toplantıda konuşan Bakanlık Müsteşarı Sabri Erbakan da işlerin, yaklaşım maliyete göre çok düşük ihale edildiğini, böylece işlerin yapılamaz hale geldiğini söyledi. Erbakan, son 4 yılda yaşanan depremlerde meydana gelen hasar ve göçmelerin, gerekli zemin araştırmasının yapılmaması, standartlara uygun malzeme kullanılmaması, kontrol ve denetim eksikliğinden kaynaklandığını belirterek, inşaat sektöründe ilk önceliğin, güvenli ve sağlıklı yapı inşa edilmesi olduğunu bildirdi.
Türkiye

 

Aralık 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Günkut Akın 16 Aralık 2003 tarihinde Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Günkut Akın hakkında daha fazla bilgi edinmek, kendisine soru sormak için tıklayın. 

 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz