reklam

18 Aralık 2003 Perşembe 
Ana Sayfa > Haberler

Geç de olsa Antalya'nın kıymetini anladılar galiba!

Ankara nihayet altın yumurtlayan tavuğun değerini biraz geç de olsa anlamaya başladı galiba. Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, önceki gün Antalya'ya gelerek vali, turistik beldelerin kaymakamları, belediye başkanları ve birim müdürleriyle uzunca bir toplantı yaptı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda altyapı sorunları masaya yatırıldı ve çözüm yolları tartışıldı.

Toplantı sonunda Mumcu, turistik kentlerin altyapı sorunlarının çözümü için gerekli kaynağın hazır olduğunu ve 2004 yılı içinde çözümü için hükümetin tüm imkanlarını seferber edeceğini açıkladı. Bakan Mumcu, Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar olan 640 kilometrelik sahil şeridinde içme suyu, katı atık sorunu, arıtma, deşarj, yol, enerji nakil hatlarına ilişkin bütün sorunların 2004 yılının birinci yarısı sonuna kadar tamamlanacağı sözünü verdi. Milli gelire ciddi bir katkı sağlayan Antalya'ya bugüne kadar hiçbir hükümet gerekli önemi vermedi. Yani Ankara Antalya'dan hep aldı ama aldığı ölçüde yatırım yapmadı. Bu bakımdan bakanın Antalya toplantısını geçte olsa oldukça önemli bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Tabi mühim olan konuşmak, yapacağız, edeceğiz demek değil, verilen sözleri yerine getirmektir. Benzer sözleri geçmiş iktidarların başbakan ve bakanları da verdi ama Ankara'ya gidince unutuldu. İnşallah Mumcu'nun sözleri de bunlardan birine benzemez. Bakan Mumcu bu toplantıyı Ankara'da da yapabilirdi. Ancak sorunun kaynağında yapması çözüm için önemli bir işaret. Bakan bey, 'planlı, çevreyle uyumlu, kaliteyi yöneten bir büyüme sürecini yakalamak için, turizmin önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Bunun için buraya geldim. Önümüzdeki yıl turizmde Antalya çok önemli bir sürece girecektir' diyor. Bu sözler umut dolu ve çok hoş. Hepimizi heyecanlandırdı.

Demek ki isteyince oluyormuş. Antalya ile Kaş arasındaki yolun duble yola dönüştürülmesi, Kale-Finike arasındaki yol çalışmalarının başlatılması, Antalya-Alanya ve Antalya-Kundu karayolunun 2004 yılı içinde mutlaka bitirilecek olması, Manavgat'taki ve Side arkeolojik alanındaki çöplüğün kaldırılması ve 10 yeni atık su arıtma tesisi hedefleri turizm için çok ciddi ve çözümü devrim niteliğindedir. Umarım bu kez bu önemli konular rafta ve lafta kalmaz. Çok önceden çözülmesi gereken ama geçte olsa bir adım atılan bu turistik sorunların çözüm yolunda takipçisi olmaya devam edeceğiz.
Akşam - Mevlüt Yeni

 

 

Aralık 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Küreselleşme ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın. Tartışma 18 Aralık'da İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon'da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Süha Özkan
Konuşmacılar:
Cengiz Bektaş, Mehmet Konuralp, Ömer Madra, Murat Tabanlıoğlu

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz