reklam

24 Aralık 2003 Çarşamba 
Ana Sayfa > Haberler

Körfez'e 'Mavi Bayrak' atağı

Yıllardır bitirilemeyen Büyük Kanal Projesi tamamlanınca, İzmir Körfezi de kısa sürede eski temiz ve canlı yaşamının varlık bulduğu günlerine döndü. Balık çeşitleri arttı, İzmirliler körfezde balık tutmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi de temizliğin simgesi ‘Mavi Bayrak’ almak için harekete geçti.

Sürekli kontrol altında tutulan körfezden alınan ve Hıfzıssıhha Enstitüsü tarafından yapılan su analizlerinde son bir yıldır koli basili mikrobuna rastlanmadığına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Güzelbahçe sahillerindeki deniz suyu kalitesi, Avrupa Yüzme Suyu Standartlarında” dedi.

Yetkililer, Güzelbahçe sahillerinde 4 adet plaj yapıldığını da hatırlatarak, körfezdeki değişimi daha çarpıcı hale getirmek için plaj ve marinalara uluslararası bir çevre ödülü ve standardı olan, sağlıklı plaj, bakımlı ve kontrol edilen bir çevreyi simgeleyen “Mavi Bayrak” almak için çalışma başlatıldığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, körfezde kirlilikle ilgili testlerin periyodik olarak yapıldığını belirterek, “Güzelbahçe plajlarında koli basili hiç yok. Mavi Bayrak koşullarını su analizleri dışında da taşıyıp taşımadığı yönünde bir çalışma yapıyoruz” dedi.

Mavi Bayrak verilmesi ve bu sürecin sürdürülebilmesi için deniz suyu analizlerinin İl Sağlık Müdürlüğü’nce yürütüleceğini ve turizm sezonu süresince 15 gün ara ile yapılacağını söyleyen Piriştina, “Mavi Bayrak Başvuruları, Türkiye Otelciler Birliği, Turizm Yatırımcıları Derneği, Turizm-Çevre-sağlık Bakanlığı ve Türkiye Çevre Eğitim vakfı temsilcilerinden oluşan Ulusal Jüri tarafından değerlendiriliyor.

Ulusal Jüri’nin uygun gördüğü plaj bilgi ve belgeleri ise Avrupa Jürisince karara bağlanıyor” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi

 

 

 

Aralık 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Taklit Sorunu ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın. Tartışma 15 Ocak'da İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon'da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Aykut Köksal
Konuşmacılar:
Jale Erzen, Hasan Bülent Kahraman, Uğur Tanyeli

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz