reklam

24 Aralık 2003 Çarşamba 
Ana Sayfa > Haberler

UNESCO Zeugma için referans oluyor

Zeugma Antik Kenti’ni gündemine alan UNESCO, Gaziantep’teki çalışmalarının ilk adımlarını attı. UNESCO Kültürden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mounir Bouchenaki ve Uluslararası Projelerden Sorumlu Yardımcısı Minja Yang ile UNESCO nezdinde Türkiye daimi temsilcisi Büyükelçi Bozkurt Aran, Kültür Bakanlığı Daire Başkanı Sermin Özdurum son birkaç gündür Zeugma’da incelemelerde bulunuyor.

UNESCO heyeti, Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, İl Turizm ve Kültür Müdürü Mehmet Doğan, Müze Müdürü Hamza Güllüce’nin de hazır bulunduğu toplantıda bir araya gelen UNESCO heyeti Zeugma Antik Kenti için yeni bir dönemin başladığı mesajını verdi.

UNESCO Kültürden Sorumlu Genel Direktör Yardımcısı Mounir Bouchenaki, bölgede sosyal içerikli bir proje uygulamak istediklerini belirtti. Bouchenaki şu bilgileri verdi: “Öncelikle bölgenin kimliği ortaya çıkartılmalıdır. Ayrıca bu tarihî unsurun sosyo–ekonomik gelişmeye katkısı araştırılacak. Şimdi hem UNESCO’nin hem de Gaziantepli yerel yöneticilerin yapması gereken işleri vardır. Dünyada bir benzeri olmayan bu eserin daha iyi tanılmasını istiyoruz.”

Vali Bilgin de UNESCO referansının, Zeugma’nın dünya tanıtımı için önemli olduğunu söyleyerek “Bu sayede dünyanın saygın kuruluşları projelerimizi destekleyebilir. Bizim umudumuz da bu yönde.” dedi. Bir yıl içerisinde alanında uzman arkeologların Zeugma’da çıkartılan eserlerin korunması ve restorasyonu için Gaziantep’e geleceğini bildiren Bilgin, bu doğrultuda bir de seminerin düzenleneceğini kaydetti. Bilgin, “Ayrıca bir müze yapımı hususunda, tanınmış bilim adamları bizlere projeler sunacak. Belki UNESCO bize para vermeyecektir. Ama onların referansı dünyadaki en ciddi sponsor kuruluşları buraya çekecektir. Zaman içinde Zeugma dünya kültür ve sanat çevrelerinin gündemine çok daha fazla girecektir. Doğru yolda olduğumuza inanıyoruz.” diye konuştu.
Zaman

 

Aralık 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET


Fotoğraf: Maurizio Marcato

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Massimiliano Fuksas 
17 Şubat 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

Toplantı tarihi 17 Şubat 2004'e ertelenmiştir


TÇMB'nin katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz