reklam

27 Aralık 2003 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

İşte hayal ettikleri masalar

Aralarında Cemil İpekçi, Bedri Baykam, Levent Kırca, Müjdat Gezen ve Yılmaz Erdoğan'ın bulunduğu bir grup sanatçı hayallerindeki çalışma masasını yarattılar. Axis Ofis Mobilyaları ‘‘Sanatçıların hayali gerçeğe dönüşüyor’’ projesiyle onların kendi tarzlarını masalara yansıtma olanağı sağladı.

Önce sanatçılar kafalarındaki masayı detaylarıyla proje departmanına iyice anlattı. Masaları hazırlayanlardan biri de Erol Evgin'in kızı Elvan Evgin'di. Sonuçta ortaya çok ilginç modeller çıktı.

Levent Kırca'nın masası sandal iskeletine benziyor
Levent Kırca denize olan sevdasından dolayı sandal iskeleti görüntüsünde bir masa yaptığını belirtiyor. Masanın minik dümeninde aydınlatma bulunuyor. Kırca, ‘‘Bu aklımda olan bir projeydi, firma böyle bir teklif getirince hemen sandal çalışma masasını yapmayı düşündüm’’ diyor.

Cemil İpekçi Osmanlı hilaliyle ay yldızı bir araya getirdi
Modacı Cemil İpekçi'ye göre tasarladığı masa, Osmanlı'nın son dönemlerindeki Suriye ve Şam'da görülebilecek tarzda yapıldı. Masada, Osmanlı hilalleri ve ay yıldız motifleri kullanıldı. Fonksiyonel bir tasarım istediğini belirten İpekçi, çok sayıda çekmece koydurttu. Ayrıca bir de kromaj kaplı ve her tarafa dönebilecek bir koltuk tasarladı.

Müjdat Gezen bumerang şeklini uyarladı
Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen bumerang şeklinde bir masa tasarladı. Gezen, bumerangın atınca geri dönmesinden esinlendiğini söylüyor: ‘‘Hayatta iyi ve kötü ne yaptıysak tekrar bize dönüyor. Bu yüzden Avustralya yerlilerinin av aleti olan bumeranga karşı büyük bir ilgi duyuyorum.’’ Müjdat Gezen'in tasarladığı masa maun ağacından üretildi ve metal şeritler kullanıldı. Gezen masasını, kendi sanat merkezinde kullanacak.

Yılmaz Erdoğan Tuuba filminin şeritlerini masasına koydurttu
Yılmaz Erdoğan masasını yaratırken bir sinema filmi şeridinden ilham aldı. Sinemaya olan tutkusunu masasına yansıttığını söyleyen Erdoğan, bu yıl merakla beklenen son filmi Vizontele Tuuba'nın setinden sahneleri şerit şeklinde masasının üstüne koydurttu. Ofisinde bu masayı kullanacak. Özel bir kontrplaktan üretilen masa, siyah lake ile boyandı. Fanatik Beşiktaş taraftarı olan Erdoğan'ın masasının çekmecelerinin rengi beyaz.

Bedri Baykam'ın masası iki metreden uzun
Ressam Bedri Baykam, çok büyük bir masa yaratmış. Masanın boyu iki metreden fazla. Ünlü ressamın masası ceviz doğal kaplamalı ve önlü arkalı çekmeceleri var. Tasarladığı masanın boya paletini andıran bir yapısı olduğunu söyleyen Baykam, masayı evindeki çalışma odasında kullanacak.

İsteyen herkes yaptırabilir
Axis Ofis Mobilyaları, isteyen herkese aynı hizmeti veriyor. Ancak masaya ilave edilecek her aksesuvarın fiyatı arttırdığını belirtelim. Masanın fiyatını, boyutları, kullanılan ahşabın çeşidi ve aksesuvarlar belirliyor. Axis'te özellikle ahşapla çalışılıyor. Önce satış temsilcilerine istediğiniz masayı detaylarıyla anlatıyorsunuz. Bu anlattıklarınız proje bölümüne aktarılıp masanın yapımına geçiliyor. Fiyata gelince: 500 milyon ile 10 milyar lira arasında değişiyor.

Masa yapımında üç çeşit ahşap çeşidi kullanılıyor. Bunlardan en pahalısı ve en makbulü doğal kaplama. Ardından laminant ve melamin geliyor. Ahşap dışında kullanacağınız materyaller içinde en ucuzu şeffaf cam. En pahalı malzemeler ise kromaj ve alüminyum.

Genellikle koyu renklerin hakim olduğu ofis mobilyalarında artık canlı renk dönemine geçildiğini hatırlatalım. Mesela bu senenin en tutulan rengi turuncu ve fıstık yeşili...
Hürriyet - Emre Erdoğan

 

Aralık 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET


Fotoğraf: Maurizio Marcato

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Massimiliano Fuksas 
17 Şubat 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


TÇMB'nin katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz