reklam

07 Ocak 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Tarihi Köşk gençlik merkezi oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Bornova’daki tarihi Murat Köşkü ‘Gençlik Merkezi’ olarak hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi-Ege Üniversitesi Gençlik Merkezi’ adıyla kullanıma sunulan 6 bin 500 metrekarelik alanda yer alan 3 katlı köşkün açılışında, Bornova’nın mimari zenginliklerinden biri olan köşkün yeniden hayat bulduğunu ve üniversite gençliğinin hizmetine sunulduğunu söyledi.

Murat Köşkü’nün Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından Bornova Belediyesi’ne bağışlandığını, köşkün Büyükşehir Belediyesi kaynaklarıyla restore edildiğini kaydeden Piriştina, “5 bin yıllık geçmişi olan kentimizde eski, tarihi yapıların korunması gerekir. Bu bina 125 yıllıktı ve çökmek üzereydi. Koruma anlayışıyla köşkü ayağa kaldırdık. Burayı üniversite öğrencileri kullandıkça yeni ihtiyaçlar çıkacak, bunları da yerine getireceğiz. Üniversite gençliği, sosyal bir buluşma mekanı olacak bu köşkte hoşça vakit geçirecek. Kent kültürünün çeşitliliğini yansıtan bu levanten yapı, üniversite gençliğine hizmet edecek. İşletmesini şimdilik biz sürdüreceğiz, ama üniversite istediği onlara devretmeye hazırız” diye konuştu.

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır ise gençliğe yapılan yatırımların ülkenin geleceğine yapılan yatırımlar olduğunu söyledi. Yatırımların en önemlisinin, eğitime yapılanlar olduğunu belirten Rektör Bayındır, gençlerin sosyal, sanatsal, sportif etkinliklere katılmasının çok önemli olduğunu, köşkün bu amaca hizmet edeceğini kaydetti. Ege Üniversitesi Kampüsü’nde 5 bini Dokuz Eylül Üniversitesi’nin olmak üzere, 42 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Bayındır, “Bu mekanda mutlu, verimli bir kültür alışverişi olacak” dedi.
Bornova Belediye Başkanı Cengiz Bulut da çok güzel bir eserin ortaya çıkarıldığını dile getirdi.

Köşkün Tarihçesi
İngiliz Edwards Ailesi tarafından 1880 yılında yaptırılan, daha sonra Murat Ailesi’ne devredilen köşk, ailenin terk etmesinin ardından uzun süre boş kalmıştı. Bir dönem şantiye binası olarak kullanılan, uzun yıllar Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından çocuk yuvası olarak hizmet veren bina, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü’nden teslim alındıktan sonra aslına uygun restore ettirildi.
NTVMSNBC

 

 

 

 

Ocak 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Ahmet Gülgönen
22 Nisan 2003 günü Diyalog bölümümüze konuk oldu.

Ahmet Gülgönen hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın. 

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz