reklam

07 Ocak 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden Mimarlık Ödülleri

Türkiye'de yapı üretiminde kalitenin artması için uzun süredir faaliyet gösteren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Kuruluşunun 15. yılında mimarlık ödülleri veriyor.

THBB Mimarlık Ödülleri ile Türkiye'de uygulanan nitelikli yapıların ve bu yapıları tasarlayan mimarların öne çıkarılması, iyi uygulamaların Türkiye'deki mimarlık ortamına örnek gösterilmesi hedefleniyor. Yarışma, ağırlıklı olarak betonun kullanıldığı bina, bina grupları, mühendislik yapıları, iç mekan uygulamaları ya da açık alan düzenlemelerini kapsıyor. THBB Mimarlık Ödülü betonun tasarımda ön plana çıktığı, inşası son 5 sene içinde tamamlanmış projeler arasından seçim yapılarak verilecek. 15.000.000.000 TL olarak belirlenen büyük ödül ve 3 adet onur ödülü 10-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek Beton 2004 Kongresi sırasında düzenlenecek bir kokteyl ile sahiplerini bulacak.

İki yılda bir verilecek ödülün 2004 yılı seçici kurulu Alpaslan Ataman, Cengiz Bektaş, Behruz Çinici, Mehmet Konuralp ve Şevki Pekin'den oluşuyor. 21 Mayıs 2004 Cuma gününe kadar başvuru yapılabilecek olan THBB Mimarlık Ödülleri ile ilgili detaylı bilgi ve ödül şartnamesi 1 Ocak 2004 tarihinden itibaren www.thbb.org web sitesinden ya da ödül sekreteryasını yürüten Arkitera Mimarlık Merkezi'nden temin edilebilir. Ödül ile ilgili sorular [email protected] eposta adresine ya da 0 216 386 9430 numaralı faksa iletilebilir.

Türkiye Hazır Beton Birliği Hakkında
Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Türkiye'de faaliyet gösteren hazır beton üreticilerinin bir araya gelerek oluşturduğu bir kurumdur. Kurulduğu 1988 yılından bugüne ülkemizde, güvenli ve dayanıklı yapıların inşası için standartlara uygun, yüksek dayanım sınıflarında, kaliteli beton kullanımının artması ve tekniğine uygun, doğru beton uygulamalarının yaygınlaşması amacıyla faaliyet göstermektedir.

THBB, bu amacın doğrultusunda, ülke çapında mesleki kuruluşlar, resmi ve yerel yönetimler, üniversiteler, bilimsel kurumlar ve çeşitli derneklerle işbirliği yaparak, beton üreticisini ve tüketicisini eğitici faaliyetlerde bulunmaktadır. THBB, Avrupa Hazır Beton Birliği'nin (ERMCO) 1991 yılından bu yana asil üyesi olup, bu kuruluşun çalışma organlarında aktif olarak Türkiye'yi temsil etmektedir.Türkiye Hazır Beton Birliği, hazır beton kalitesini denetim altına almak ve sektörün kalite düzeyini yükseltmek amacıyla 1996 yılında Hazır Betonda Kalite Güvence Sistemi' ni (KGS) kurmuş ve üyesi bulunan hazır beton tesislerinin periyodik denetimini başlatmıştır. Böylece, Türkiye'de ilk kez bir sektörün kendi kendini denetleme uygulaması hazır beton sektöründe başlatılmış bulunmaktadır.

Birliğin 1993'ten bu yana iki ayda bir yayınladığı "Hazır Beton" Dergisi, sektördeki gelişmeleri, haberleri ve teknik bilgileri içeren bir yayındır. Dergi, mesleki kuruluşlar, üniversiteler, resmi ve yerel yönetimler başta olmak üzere, 3500 adrese ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Türkiye Hazır Beton Birliği, üniversite öğretim üyelerinin işbirliği ve desteğiyle teknik bilgileri içeren kitaplar da yayınlamaktadır. Türkiye Hazır Beton Birliği Web Sitesi (www.thbb.org), yenilenmiş haliyle modern bir site görümünün yanında, Türkiye'de ve Avrupa'da hazır beton sektörüne ilişkin genel verileri, istatistiki bilgileri, seminer duyurularını, yayınları ve diğer güncel konuları içeren kapsamlı bir başvuru kaynağıdır.

THBB 2004 Mimarlık Ödülleri Jürisi
1944 Malazgirt doğumlu Alpaslan Ataman 1966 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun oldu. İngiltere ve ABD'de çok sayıda mimari ve kentsel proje - uygulama çalışmalarını yönetti, katkıda bulundu. 1980-1983 yılları arasında Sedad Hakkı Eldem'in çeşitli proje ve yayın (Türk Evi - Osmanlı Dönemi ve Boğaziçi Yalıları) çalışmalarına katıldı. Günümüzde çalışma ve araştırmalarını serbest mimar olarak sürdürmektedir.

1934'te Denizli' de doğan Cengiz Bektaş İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık ve Mimarlık bölümlerinde okudu ve 1959'da Münih Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. Makedonya, Amerika (MIT) ve Almanya'da kısa süreli konuk hocalık yaptı, konferanslar verdi. Cumhuriyet Dönemi örnekleri arasında sayılan yapılar gerçekleştirdi. Türkiye Yazarlar Sendikası genel başkanı olan Bektaş çalışma ve araştırmalarını serbest mimar olarak sürdürmektedir.

1932 yılında İstanbul'da doğan Behruz Çinici 1954 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. 1960'ta Altuğ Çinici'yle birlikte çalışmaya başlayan Behruz Çinici, 1961'de ODTÜ Kampüsü yarışmasını kazanmalarının ardından 1962'de atölyesini Ankara'ya taşıdı. Bu tarihten sonra 1980'e değin ağırlıklı olarak yapı alanı 500.000 m²'yi bulan ODTÜ Kampüsü yapılarını gerçekleştirdi. Ayrıca katıldığı çeşitli yarışmalardan 23'ünde, yedisi birincilik olmak üzere çeşitli ödüller kazandı.

1939 İstanbul doğumlu Mehmet Konuralp 1960-65 yılları arasında Londra'da "The Architectural Association School of Architecture"da mimarlık eğitimini, 1966-70 yıllarında aynı okulun "Leverhulme Department of Planning and Urban Design" bölümünde şehircilik öğrenimini tamamladı. Mehmet Konuralp'ın yurtiçi ve dışında başlıca yapıtları arasında, İstanbul Karayolları Zincirlikuyu Tesisleri, Ordu Sağra Fabrika Tesisleri, Sabah Gazetesi Medya Plaza Tesisleri, Yemen Marib Vadisi Tasarımı, Çerkezköy ATK Entegre Tesisleri, Sabah Gazetesi ve ATV Nişantaşı Tesisleri gibi sanayi ve idari yapıların yanı sıra çok katlı konut, villa, sanat galerisi gibi çeşitli tasarım ve iç mimari uygulamaları da yer almaktadır. Günümüzde mesleki çalışmalarına 1982'de kurduğu Konuralp A.Ş.'de devam etmektedir.

1946'da İstanbul'da doğan Şevki Pekin Galatasaray Lisesi'nde başladığı ortaöğrenimini sırayla Amerika'da ve Robert Koleji'nde sürdürdü. Viyana Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Viyana Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Okulu'na devam etti. 1973 yılında mezun oldu. Ayrıca Pekin'in 1999 yılında "Türk Mimari Yıllığı"nda iki yapısı ve A+U Japon Mimarlık Dergisi Temmuz 2000 Türkiye sayısında da yine iki yapısı yayınlanmıştır. Günümüzde mesleki çalışmalarını kendi mimarlık ofisinde sürdürmektedir.

THBB Mimarlık Ödülleri hakkında bilgi için tıklayın.

Arkitera

 

Ocak 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Taklit Sorunu ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın. Tartışma 15 Ocak'da İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon'da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Aykut Köksal
Konuşmacılar:
Jale Erzen, Hasan Bülent Kahraman, Uğur Tanyeli

Lamp 83' ün katkılarıyla

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz