reklam

08 Ocak 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Balıkesir Havaalanı için umut

Kente iki yıldan bu yana uçak seferleri yapılmadığını belirten BASİAD Başkanı Hazım Köse, "Havaalanının önemini anladık. Bir daha kapanmamak üzere hizmete girmesini istiyoruz" dedi...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Balıkesir Valiliği'ne gönderdiği yazıda, 2002 yılında kapatılan Balıkesir Havaalanı'nın yeniden uçuşlara açılması konusunda görüş istedi. Bunun üzerine Balıkesir Valisi Atıl Üzelgün, konuyu görüşmek ve değerlendirmelerde bulunmak için ildeki sivil toplum örgütleri temsilcilerini 15 Ocak'ta toplantıya çağırdı. Balıkesir Havaalanı 31 Ocak 2002 tarihinde sivil hava taşımacılığına kapatılmıştı.

Doluluk oranı
Sanayi Odası, Ticaret Odası, Genç İşadamları Derneği gibi kurumların yanı sıra KADER ve ADD gibi sivil toplum örgütlerinden de temsilcilerin katılacağı toplantıda havalanının yeniden hizmete açılması halinde ulaşılabilecek doluluk oranları ve sivil toplum örgütlerinin destekleri ele alınacak.

Toplantıda gündeme getirilecek görüş ve öneriler, rapor halinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne iletilecek.

İki yıl önce kapatılan havaalanının, Ulaştırma Bakanlığı'nın bölge ekonomilerini canlandırma projesine bağlı olarak yeniden uçuşlara açılmasının planlandığı açıklandı.

Toplantı Yapacak
Balıkesir Valisi Atıl Üzelgün, kentteki bütün sivil toplum örgütlerini toplantıya çağırdı. Toplantı sonucu rapor olarak DHMİ Genel Müdürlüğü'ne iletilecek.
Durum çok farklı

Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hazım Köse, "Ben teorik olarak iş yapmayan işletmelerin kapatılmasından yanayım. Balıkesir Havaalanı da geçmişte böyle bir yerdi. Sonuçta kapatıldı. Ama bugün durum farklı. Balıkesirliler havaalanının ne kadar önemli olduğunun farkına vardılar. İşadamları olarak Balıkesir Havaalanı'nın açılmasında sayısız fayda görüyoruz. Toplantıda bu talebimizi dile getireceğiz. Bir daha kapanmamak üzere tekrar hizmete girmesini istiyoruz" diye konuştu.
Yeni Asır

 

 

 

 

 

Ocak 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET


Fotoğraf: Maurizio Marcato

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Massimiliano Fuksas 
17 Şubat 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


TÇMB'nin katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz