reklam

09 Ocak 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Ortadoğunun büyük pazarları için IranConMin2004'e...

Her iki yılda bir Tahran'da Münih Messe tarafından düzenlenen İran'ın ve Ortadoğunun en etkili inşaat endüstri fuarlarından olan IranConMin'de Türk yapı&inşaat sektörü Akdeniz Tanıtım kanalıyla yer alacak.

İran'ın başkenti Tahran'da 7-11 Haziran tarihlerinde açılacak olan ve her iki yılda bir Alman fuar devi Messe München tarafından düzenlenen, bölgenin en etkin inşaat ve doğaltaş/madencilik fuarı olan IranConMin'e Türkiye katılımı bu yıldan itibaren Akdeniz Tanıtım A.Ş. kanalı ile yapılacak. Fuarın Türkiye Temsilcisi olan Akdeniz Tanıtım, Türk Yapı ve inşaat sektörü kuruluşlarının fuarda en iyi şekilde temsil edilmeleri ve bu büyük pazarda etkin biçimde yer alabilmeleri için çalışmalarını yürütüyor.

Dev Pazar İran'da modernizasyon politikaları...
70 milyon nüfusu ile İran, bugün dünyanın en büyük ikinci doğalgaz rezerv ülkesi. Petrol rezervleri açısından da dünyanın en büyük beşinci ülkesi olan İran'da en önde gelen ekonomik faaliyetleri arasında; zengin doğal kaynaklar, doğlataş ve madencilik endüstrileri geliyor. Bu zengin altyapısı ile İran, inkar edilemez bir ekonomik potansiyeli temsil ediyor.Yıllık %6 'yı bulan ekonomik büyüme oranları olan İran'da uygulamaya giren yeni ekonomik reformlar da, batının Pazar ekonomisine entegrasyonu hedefleyerek, ülkeye yeni ekonomik perspektifler sağlıyor. İran'ın yeni 5 yıllık kalkınma planı, ülkedeki birçok devlet teşekkülünün ve tekel kurumların özelleştirmesini kapsıyor. Hızlı gelişen bu çalışmalara bakıldığında, bu süreçte İran'da ticaret ve yatırımlarda liberalizasyonun ön plana yerleştiği görülüyor.

İnşaat sektörü öncelikli yatırım alanı...
İran'ın yeni ekonomik planları inşaat sektörüne öncelikli bir konum sağlıyor.Gerek altyapı alanlarında gerekse yeni inşaat teknolojilerinin bundan böyle İran'da giderek daha büyük bir Pazar bulacağı anlamına geliyor.İran'ın yatırıma yönelik ekonomik planları;inşaat sektöründe 6milyon yeni konut yapımını, çimento-seramik-doğaltaş endüstrilerinde modernizasyonu, madencilik endüstrisinde de teknoloji geliştirmeyi hedefliyor.

Fuarın özel bölümü: İranStone
6.Uluslararası İnşaat ve Yapı Malzemeleri, Ekipmanları, Doğal Taşlar ve Madencilik Endüstrisi Fuarı olan IranConMin'de bu yıl, ülkenin en önemli endüstrilerinden biri olan doğaltaş ve madencilik endüstrisi özel bir bölüm ile sunuluyor. Bu bölümde yer alacak firmlar, doğaltaş ürünleri, imalat prosesine ilişkin makine ve ekipmanları ile İran'lı sektör yetkililerinin ilgisini çekecekler. IranConMin'de şu sektördeki ürün ve hizmetler dört ana bölüm olarak yer alıyor:
- Yapı ve inşaat malzemeleri
- İnşaat makine ve ekipmanları
- Madencilik endüstrisi
- Doğal Taşlar

Destekleyen Kurumlar:
IranConMin Fuarı; İran Endüstri ve Madencilik Bakanlığı, İran Yapı ve Şehircilik Bakanlığı, İran İnşaat Taahhüt Kuruluşları Sendikası, Almanya Mühendislik Federasyonu, İtalya Mermer Makinacıları Birliği ve Avrupa İnşaat Ekipmanları Komitesi tarafından resmen desteklenmekte.

IranConMin Fuarı'nın hedeflediği meslek grupları olan mimarlar, mühendisler ve inşaatçılar aşağıdaki sektörlerdeki çalışma alanlarını temsil ediyorlar;
- Konut yatırımları
- Taahhüt ve yapım şirketleri
- Yapı malzeme endüstrisi
- Doğaltaş endüstrisi
- İçmimari uygulama alanları
- Madencilik endüstrisi
- Altyapı mühendisliği

IranConMin'in profli:
Her iki yılda bir Tahran'da açılan IranconMin'de, 2002 yılında;
- 290 katılımcı firma ürün sergilemesi yaptı.
- Kapalı ve açık sergileme alanları ile fuar 12.000 m idi.
- 25.000'in üzerinde bölgesel ziyaretçi IranconMin'i gezdi.
- IranConMin'e; Finlandiya, İngiltere, Kanada, Rusya, İsveç, İspanya, Almanya, Japonya, İsviçre ve Türkiye'den yaklaşık 100 yabancı firma katılımı oldu.
İran dışı bu katılım 2000 yılına göre %44 arttı.

Arkitera

 

Ocak 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

8. Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması

Başvuru Formu için tıklayın.

07 - 12 Şubat 2004, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz