reklam

10 Ocak 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

İzmirliler Kordon kabusunu tartışıyor...

Yerel seçimler öncesinde İzmir'in üzerine bir kabus gibi çöken Kordon Yolu hepimizin gündeminde. Peki bu konuda İzmirliler ne düşünüyor? İzmir İçin Düşünceden Eyleme adlı e-posta grubuna yansıyan bazı görüşleri sizlerle paylaşmak istiyorum:

Güngör Kaftancı (Mimar): Kordon'daki yeşil alanın yerine kent içi çevreyolu yapımına dönük girişimlerin hortlaması karşısında hepinizi uyarma gereğini duydum. Bayındırlık Bakanlığı'ndaki en yetkili bürokratın bugünkü gazetede yer alan beyanatı, konunun önemini ve aciliyetini açıkça ortaya koyuyor.

Sevgi Molva (Mimar): Lütfen insana saygı , İzmir'e saygı ve İzmirli'ye saygı... Tam İzmir insanca denizle, yeşille kucaklaşıyor, daha yaşanası bir şehre dönüşüyor derken birileri 5 dakikalık yolu bir dakikada gitsin diye Kordon'a yol yaptırılmaz. Böyle emelleri olanlar bu kez karşılarında bilinçlenmiş, İzmir'i gerçekten seven değer veren, çok daha büyük bir kitle görüp şaşıracaklar.

Cemal Tükel (Gazete Yöneticisi): Kordon yolunun yapılmasına başından beri karşı değildim. Hatta yapılmasını çok ısrarla istedim. Fakat bir tek değişiklik ile, yolun viyadüklerle Kordon'a indikten sonra yeraltından tünelle gitmesini ve Konak Meydanı'na bu şekilde bağlanmasını düşünerek... Bu çok anormal bir uygulama değil... Evet pahalı ama, tabi öncelikler sırası... Önce çevre yolunun tamamlanması, sonra metro sisteminin geliştirilebilmesi (Buca, Bornova, Üçkuyular, Balçova, otobüs terminali, üniversitelerimiz, organize sanayi bölgelerimiz ve Pınarbaşı hatta Alsancak'ın altı dahil olmak üzere) birçok sorunun tamamlanmasının ardından yapılabilecek ve Kordon'un altından geçen bir hızlı yol. Hatta burada bir uzantı ile otopark bile yapmak mümkün olabilir... Pahalı bir çözüm ama çok çağdaş... Mevcudu bozmaya gelince... Benim tek şikayetim parke taşlarından belki biraz daha düzeltilebilir ama viyadüklerin inerek trafiğin Gündoğdu Meydanı'ndan içeri sokulmasının bir yararını görmüyorum. Trafik sıkışıklığına çözüm olmaz... Yinede viyadükler tamamlanmalı ve mevcut yola bağlanmalı ama üç gidiş üç geliş yolu buraya yapmak günah ve İzmirliler'e haksızlık...

Nergis Turan (Akademisyen) Kordon yolunu kent içi çevre yoluna, dönüştürme çabaları, insanın sağduyunun, kesinlikle kabul edebileceği bir durum değil. Kordon'a yapılacak yolun kısa zamanda kentin ulaşım problemine çare getirmeyeceğini görebilmek, zor bir mühendislik hesaplamasını gerektirmiyor. 4 şeritli işleyen taşıt trafiğine açık Kordon Yolu'nu hangi arterlere bağlayacaklar. Uygar kentler şöyle böyle diye yeri gelince konuşanlar, uygar kentlerin toplu taşım sistemini geliştirmeye çalıştıklarını nasıl da görmezler... Önce Çevreyolu tamamlansın İzmir'in trafik problemini çözmek için gerçekçi projelere yönelinsin. Kordon şu anda halkın nefes aldığı bir yer.

İzmirliler'in görüşlerini bu köşede sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Ama şunu belirtelim İzmir'de şu anda trafik problemi yoktur! Çevreyolu bitince yıllarca olmayacaktır.
Akşam - Nedim Atilla

 

Ocak 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Taklit Sorunu ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın. Tartışma 15 Ocak'da İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon'da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Aykut Köksal
Konuşmacılar:
Jale Erzen, Hasan Bülent Kahraman, Uğur Tanyeli

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz