reklam

15 Ocak 2004 Perşembe 
Ana Sayfa > Haberler

Safranbolu’ya dünya mirasını koruma ödülü

Rodos’ta gerçekleştirilen sempozyumda, Safranbolu 220 kent arasında dünya mirasını koruyan 20 şehir arasına girerek Onur Ödülü aldı.

Karabük’ün Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Rodos’ta düzenlenen ve 71 ülkeden 684 bilim adamı, araştırmacı, belediye başkanları, Kültür Bakanlığı ve mimarlık örgütleri temsilcilerinin katıldığı ‘Dünya Miras Kentleri Sempozyu- mu’nda, Safranbolu’nun Onur Ödülü’ne, kendisinin de ‘kent dokusunu koruma dalında’ ödüle layık görüldüğünü söyledi.

İlçenin, ödüllerin en büyüğünü ve en güzelini Dünya Mirası’na girmekle kazandığını, yaptıkları çalışmaların süzgeçten geçirildiğini ve bundan dolayı da ödül yağmuruna tutulduklarını ifade eden Cebeci, “Ülke genelinde en fazla projesi olan belediyelerden biriyiz. Her bakanlıkta asgari 1-2 projemiz bulunmakta. İstanbul, sadece tarihi mekanları ile Dünya Mirası listesinde, Safranbolu ise kent ölçeğinde bu listede yer almaktadır. 

Rodos’ta gerçekleştirilen sempozyumda ilçemiz, 220 kent arasında dünya mirasını koruyan 20 şehir arasına girerek onur ödülü almıştır. Hiçbir şey rasgele olmuyor. Bir süreç vardır, o süreçte ilçemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Tarihi dokuların korunması amacıyla birçok çalışmaya imza attık. Safranbolu’nun 2020-2040’lı yıllarda nasıl olacağının bir göstergesini çizdik. Mimar, kent âşığı ve belediye başkanı olarak doğal ve kültürel dokuya aykırı düşecek bir şeyin altına imza atmam, attırmam da” diye konuştu.

Caddelerde Rehabilitasyon Projeleri
Cebeci, ilçenin girişindeki 2 caddede, cephe rehabilitasyon projesi başlattıklarını belirterek, “İlçede yapılacak 3 büyük otoparkla tarihi dokuya araç sokmama projesi ile trafik sorununa en kısa sürede çözüm bulacağız. Burada bazı konaklar kaderine terk edilmiş. Buna çözüm olarak kendi imkanlarımızla alma yoluna gideceğiz ya da kaymakamlığın ilgisini artırarak çözüm yolları bulmaya çalışacağız. 

Ayrıca ilgili bakanlıklara, burada bir konak alarak konukevi yaptırmalarını önereceğiz. Yaptığımız girişimler, takdirle karşılandığından geçen yıl Onur ve Başarı ile Kent Dokusunu Koruma dalında 3 ayrı ödül aldık” dedi.
Cebeci, yarın İzmir’de İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde düzenlenecek törende söz konusu ödülleri alacağını kaydetti.
NTVMSNBC

 

 

Ocak 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Taklit Sorunu ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın. Tartışma 15 Ocak'da İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon'da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Aykut Köksal
Konuşmacılar:
Jale Erzen, Hasan Bülent Kahraman, Uğur Tanyeli

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz