reklam

15 Ocak 2004 Perşembe 
Ana Sayfa > Haberler

Yalıkavak'a marina

Başkan Celal Yıldızhan, "Göreve geldiğimiz günden bu yana yaşanabilir bir kent yaratmak için çalıştık. 9 Belediye meclis üyemle birlikte omuz omuza vererek Yalıkavak'ı yeniden yarattık" dedi.

Bu Yıl Turizm Gelişecek ve Esnafın Yüzü Gülecek
Yalıkavak'ı beş yılda bölgenin yıldızı haline getiren Belediye Başkanı Celal Yıldızhan, karinanın tamamlanmasıyla turizmde büyük patlama yapacaklarını söyledi.

Bodrum'un Yalıkavak beldesinin DYP'li Belediye Başkanı Celal Yıldızhan, 400 yat kapasiteli marina yaptırıyor. Marinanın 2004 yılının mayıs ayında hizmete gireceğini belirten Başkan Yıldızhan, "Gemi yanaşma iskelesi bulunan 400 kapasiteli yat limanı devreye girdiği zaman Yalıkavak beldesinin reklamı daha çok yapılacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaşanabilir bir kent yaratmak için çalıştık. 9 Belediye meclis üyemle birlikte omuz omuza vererek Yalıkavak'ı yeniden yarattık" dedi.

Başkan Yıldızhan, "Zaman zaman halkıma yaptığımız çalışmaları soruyor, ne istediklerini öğreniyoruz. Bu sayede Yalıkavak beldesini vatandaş-belediye ortak paydasında en iyi şekilde yönetiyoruz. Yalıkavak'ta sadece kanalizasyona başlayamadık. Bunun da nedeni İller Bankası'na bağımlı kalmamız ve devletin tasarruf tedbirleridir. Yaşanabilir bir kent yaratmak için çok çalıştık" dedi.

Sırada alt yapı var
Yalıkavak'ın kışın 8 bin, yazın 30-35 bin kişiye ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Celal Yıldızhan, "Personelimize ingilizce dersleri aldırdık. 200 bin metre 2 asfalt yaptım. Her mahalleye çocukların eğlenebileceği büyüklerin oturabileceği oyun alanları ve parklar yaptık. 24 su kuyusu açtık. Şu anda Yalıkavak'ta su sorunu diye bir şey yok. Sahil düzenlemesi yapıldı. Şimdiye kadar Yalıkavak'ta yüzeysel yapılması gerekenleri yaptık, sıra alt yapıya geldi" dedi.

Beş yılda 50 yıllık iş yapıldı
* 70 dükkan kapasiteli küçük sanayi sitesi faaliyete geçirildi, yolları ve meydanı parke taşı ile kaplandı.
* Gökçebel ve Geriş mahallelerinin sokakları parke taşları ile döşendi.
* Araç parkları genişletildi.
* Jefi Carmin'in desteği ile 2001 Haziran ayında Gökçebel'deki eski okul binasının yerine yenisinin temeli atıldı ve 2003-2004 eğitim öğretim yılında kullanılmaya başlandı.
* Otobüs garajı daha modern hale getirildi. 16 yazıhane ve kafeterya yapıldı.
* Uluslararası Ahşap Yat Yarışları'na ev sahipliği yaptı.
* Su izale hatları yenilendi. 24 adet su kuyusu açıldı.
* Sahil düzenlemesi yapıldı.
* Kaldırımlara ve yollara 4 milyon parke taşı döşendi.
* Küdür Yarımadası sahil yolu düzenlendi. Bisiklet yolları yapıldı.
* Beldedeki tüm yollar asfalt ve parke taşı ile döşendi.
* Çöp toplama ve ayrıştırma tesisi için Bodrum Belediyeler Birliği, Mumcular beldesinde arazi tahsisi yaptı. Yapılacak tesisler hakkında ön bilgi alınması için Vali Hüseyin Aksoy ile Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi'nin de önderliğinde yarımadadaki belediye başkanları Almanya'ya giderek yerinde incelemelerde bulundular.
Yeni Asır

 

Ocak 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Taklit Sorunu ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın. Tartışma 15 Ocak'da İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon'da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Aykut Köksal
Konuşmacılar:
Jale Erzen, Hasan Bülent Kahraman, Uğur Tanyeli

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz