reklam

20 Ocak 2004 Salı 
Ana Sayfa > Haberler

Tanınmamış Mimarın Başarısı

Michael Arad, Dünya Ticaret Merkezi Anıt Projesi yarışmasında tasarımı finale kalınca "Yarışma açılmadan önce kendimi birşeyler yapma zorunluluğunda hissediyordum" demişti.

Michael Arad, New York City Housing Authority (New York Şehri İskan Uzmanlığı) birimi ile Brooklyn ve Bronx'da polis istasyonları tasarımlarında çalışmış. Arad, Kasım ayında yaptığı açıklamada Reflecting Absence (Yokluğun Yansıması) tasarımının değiştiğini belirtmişti.

 

 

Arad, Reflecting Absence'ın önceki tasarımında, yıkılan iki binanın taban konturlarını, çam ağaçlarıyla çevrili plazanın altında yer alan iki havuza dönüştürerek saldırıda ölenlerin isimlerinin iki havuzu da çevreleyen parapetlerin üstüne yazılacağını belirtti. "Böylece orda durup bakıyorsunuz ve bu insanların yokluğuyla ilgili olan boşluğu görüyorsunuz" dedi. 

LMDC (Lower Manhattan Development Corporation)  Reflecting Absence'ın diğer iki yarıfinalist tasarımı geride bıraktığının anonsunu yaptı ve Michael Arad'ın orijinal tasarımında "anlamlı" değişiklikler yapıldığını bildirdi.

LMDC aynı zamanda, Arad'ın peyzaj mimarı Peter Walker ile işbirliği içinde olduğunu belirtti. Michael Arad finalistler seçilene kadar nerdeyse hiç tanınmıyordu fakat Peter Walker, I. M. Pei, Rem Koolhaas, Norman Foster ve Yoshio Taniguchi'nun da aralarında bulunduğu pek çok ünlü isimle çalıştı.

Walker, sonradan SWA Group adını alan firmanın kurucu ortağı, Peter Walker and Partners (Peter Walker ve Ortakları) adlı kendi firmasını 21 sene önce kurmuş. Kaliforniya Berkley'deki firma, Sydney 2000 Olimpiyatları için Millennium Parkı, Novartis Merkez Ofisi ve Orlando'da Disney City projelerinde çalışmış.

Peter Walker 1997 -99 yılları arasında Kaliforniya Üniversitesi'nde, 1978 -81 yılları arasında ise Harvard Üniversitesi'nde Peyzaj Mimarlığı Kürsü Başkanlığı ve öğretim üyeliği yapmış. Michael Arad ise Georgia Teknik Üniversitesi'nden Mimarlık master derecesi almış ve New York City Housing Authority'ye katılmadan önce üç yıl Kohn Pedersen Fox Associates'de çalışmış.
NY Times / James Baron - Çeviren: Beliz Özgür - Arkitera

Dereceye Giren Diğer Projelerden Örnekler:
Kaynak: http://www.wtcsitememorial.org/about.html


Dual Memory


Lower Waters


Suspending Memory


Garden of Lights


Passages of Light


Votives in Suspension


İnversion of Light

 

Ocak 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET


Fotoğraf: Maurizio Marcato

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Massimiliano Fuksas 
17 Şubat 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


BETONART'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz