reklam

23 Ocak 2004 Cuma 
Ana Sayfa > Haberler

Önünde kimse duramaz

Başkan Piriştina, en kısa sürede birinci etap ihalesini yaparak inşaata başlayacaklarını belirterek, "Sıkıntı çekeceğiz ama İzmir'in beklemeye tahümmülü kalmadı" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro projesinde kullanılacak 150 milyon euroluk krediye Hazine kefalet vermeyince çareyi öz kaynaklarına dönmekte buldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, İzmir için büyük önem taşıyan bu projenin önünde bu saatten sonra kendisinin bile duramayacağını belirterek, "Hazine dış krediye kefalet vermediği için işe kendi kaynaklarımızla koyulacağız. En kısa sürede birinci etap ihalesini sonuçlandırıp inşaata başlayacağız. Sıkıntı çekeceğiz ama bunu kendi öz kaynaklarımızla yapacağız. İzmir'in beklemeye tahammülü kalmadı" dedi.

Mutlaka bitirilecek
Avrupa Yatırım Bankası'nın inşaat aşamasında kullanılacak 150 milyon euroluk dış krediye 8 ay önce onay vermesine karşın bir türlü hazinenin Büyükşehir Belediyesi'ne kefil olmaması Büyükşehir Belediyesi'nin taktik değiştirmesine neden oldu. Bugüne kadar Hazine'nin kefalet anlaşmasına bir türlü imza atmamasını eksik evraklara bağlayan ve 'siyasi bir tutum olduğunu zannetmiyorum' yolunda açıklamalar yapan Başkan Piriştina, metro konusundaki suskunluğunu aylar sonra bozdu.

Günde 575 bin kişiyi taşıması öngörülen metro projesinin İzmir'in ulaşım sorununu büyük ölçüde çözeceğine dikkat çeken Piriştina "Bu saatten sonra bu projenin önünde artık kimse duramaz" dedi. "Bu proje İzmir için en doğru proje" diyen Piriştina şunları söyledi:
"Ülkemizde malesef hazinenin kredi kefaletlerinde genel bir daralma söz konusu. Bizde bunu anlayışla karşılıyoruz. Bu nedenle 80 kilometrelik hızlı tren projesini kendi öz kaynaklarımızla yapmak üzere yola çıkıyoruz. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında ihalesini gerçekleştirdiğimiz fakat sonuçlandırmadığımız ihaleyi biran önce tamamlayıp en kısa sürede inşaat aşamasını başlatacağız. Diğer etaplara da ard arda start vereceğiz"

Başka bir bankadan kredi almayacağız
Projenin çok doğru bir proje olduğunu hatırlatan Piriştina, Avrupa Yatırım Bankasının çok uygun koşullarda vermeyi taahhüt ettiği krediden de tamamen vazgeçmediklerini söyledi. Avrupa Yatırım Bankası kredisinin çok cazip bir kredi olduğunu ifade eden Piriştina şunları söyledi:
"Hazine kefalet vermiyor diye kesinlikle durmayacağız. Bu proje için İzmir'in tüm kaynaklarını seferber edeceğiz. Zaten 6 istasyon ve 3 hemzemin geçitin içinde bulunduğu birinci etap ihaleyi yapmış fakat sonuçlandırmamıştık. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Eğer biz inşaata başladıktan sonra Hazine kefalet verir de dış krediyi kullanabilir hale gelirsek o krediden de yararlanırız."
Yeni Asır

 

Ocak 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET


Fotoğraf: Maurizio Marcato

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Massimiliano Fuksas 
17 Şubat 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


BETONART'nın katkılarıyla

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz