reklam

28 Ocak 2004 Çarşamba 
Ana Sayfa > Haberler

Lise öğrencilerine Japonya’nın deprem teknolojisi öğretilecek

Mesleki ve teknik liselerde öğrencilere ‘bir-iki saatte ve yüzeysel olarak’ depreme dayanıklı bina eğitimi veren Milli Eğitim Bakanlığı, Japonya’dan ‘deprem teknolojisi transferi’ yapmaya hazırlanıyor.

Mesleki ve teknik liselerin inşaat ve yapı bölümlerinde ders veya ünite olarak bile okutulmayan deprem teknolojisinin, önümüzdeki öğretim yılından itibaren teknik liselerin yenilecek inşaat bölümlerinde detaylı olarak işlenmesi planlanıyor. Japonya’nın Uluslararası İşbirliği Kuruluşu (JICA) ile bir taslak proje geliştiren bakanlık Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, projenin hayata geçmesi halinde Anadolu teknik liselerinin inşaat bölümlerini deprem teknolojisi ağırlıklı olarak yeniden yapılandıracak.

Proje pilot olarak Kocaeli Gebze’deki Sezai Türkeş-Fevzi Akkaya (STFA) Anadolu Teknik Lisesi’nde uygulanacak. 6 yıl sürmesi öngörülen proje ile müfredatı, ders kitapları ve öğretmenleri yenilenecek inşaat bölümü, diğer illerdeki teknik liselere yaygınlaştırılacak. Projeyi uygulayacak öğretmenler Türkiye’de 6 ay boyunca görecekleri yabancı dil eğitiminden sonra Japonya’da deprem teknolojisi eğitimine alacak. Böylece inşaat sektöründe faaliyet gösteren sektörlerin ihtiyaç duyduğu mühendisle işçi arasında çalışan teknisyen, deprem teknolojisiyle yetişecek. Halen meslek yüksekokullarının inşaat bölümleri ile mühendislik fakültelerinde depreme dayanıklı bina eğitimi veriliyor. Bakanlığın projesiyle teknik liselerde yüksekokul ayarında deprem teknolojisinin anlatılması planlanıyor. Proje hakkında bilgi veren Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin Acır, lisede bu eğitimi alacak öğrencilerin yüksekokul veya fakültelerde bilgilerini daha da pekiştirebileceğini söyledi.
Zaman

 

 

 

Ocak 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET


Fotoğraf: Maurizio Marcato

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Massimiliano Fuksas 
17 Şubat 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


BETONART'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz