reklam

09 Şubat 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Tarlabaşı’nda çökmeye hazır binaların yıkımına başlandı

Beyoğlu’nun Tarlabaşı semtinde çökme tehlikesi bulunan eski binaların yıkılmasına başlandı. Daha önce tahliye edilen binalar belediye görevlileri tarafından kontrollü bir şekilde yıkılıyor.

Kazma ve küreklerle yürütülen yıkım çalışmalarında diğer binaların zarar görmemesi için iş makineleri kullanılmıyor.

Kadın Çıkmazı Sokak’ta çöken binada 6 kişinin ölmesiyle gündeme gelen Tarlabaşı’ndaki eski binalardan bazılarının yıkılma işlemleri, Anıtlar Kurulu’ndan alınan iznin ardından kontrollü bir şekilde yapılıyor. Belediye görevlileri Budak Sokak 8 numarada bulunan 3 katlı binayı kazma ve küreklerle yıkmaya başladı. Diğer binaların zarar görmemesi için iş makinelerinin kullanılmadığı yıkım çalışmalarının birkaç gün süreceği belirtildi. Bu arada yıkım dolayısıyla evlerinden tahliye edilen vatandaşlar kendilerine söz verilmesine rağmen hiçbir yardımda bulunulmamasından yakındı. Kadın Çıkmazı Sokak’taki evinde 5 seneden beri oturduğunu söyleyen Bayram Özdemir isimli vatandaş evine bitişik olan apartmanın ana kolonunun çatlaması nedeniyle yıkım kararı alındığını belirterek, “Binada inceleme yapan yetkililer yıkım kararı aldı. 

Bu nedenle binada oturan insanlar tahliye edildiler.” dedi. Kendilerine ait 5 katlı binanın, yıkılacak olan bina ile bitişik olduğunu ifade eden Özdemir, belediye ve Vakıflar idaresi tarafından kendilerinin de evlerinden tahliye edildiğini söyledi. Görevlilerin toparladığı eşyalarının, belediyeye ait bir depoda muhafaza edildiğini, kendinin ve ailesinin ise açıkta kaldığını söyleyen Özdemir, “Kardeşimle birlikte 15 kişilik bir aileye sahibiz. Bize evi boşaltın dediler. Biz de denileni yaptık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna bize yardım edeceğine dair söz verdi. Ancak şu zamana kadar ne gelen var ne giden. Mağdur olmuş durumdayız. Yetkililerin durumumu zu görmesini istiyoruz.” diye yakındı.Tahliye edilen evlerin yıkımına, vakıflar idaresine mensup görevliler tarafından dün başlandı. Apartman sahibi Özdemir de yıkım çalışmalarını ailesiyle birlikte üzüntüyle seyretti.
Zaman

 

Şubat 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET


Fotoğraf: Maurizio Marcato

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Massimiliano Fuksas 
17 Şubat 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


BETONART'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz