reklam

13 Şubat 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Üzüm kurutulan Manisa Havaalanı tren istasyonu haline getiriliyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, uçuş güvenliği olmadığı gerekçesiyle Manisa Havaalanı’nı envanterinden çıkardı.

16 yıl önce dönemin Maliye Bakanı Ekrem Pakdemirli’nin girişimleriyle 250 bin dolar harcanarak yaptırılan Manisa Havaalanı, bundan sonra demiryolu istasyonu olarak kullanılacak. Yapıldıktan sonra sadece 2 yıl amacına uygun kullanılan havaalanı, 14 yıldan beri üzüm, domates sergi alanı, moto-drag yarışçılarının pist alanı, acemi şoförlerin çalışma yeri ve konteyner deposu olarak kullanılıyordu.

Manisa’ya havaalanı yapılması çalışmaları bundan 16 yıl önce başladı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB), arsasının bir kısmını havaalanı yapılması için devlete bağışladı. Dönemin Maliye Bakanı Ekrem Pakdemirli, 250 bin dolar ödenek çıkartarak söz konusu arsaya havaalanı yaptırdı. Ancak 900 metre uzunluğunda olan havaalanı yıllardır amacının dışında kullanıldığı için şimdi tesisleri Sanayi Bakanlığı’ndan geri istedi. 

Hemen harekete geçen bakanlık, DHMİ’den söz konusu havaalanı ile ilgili bilgi talep etti. DHMİ’nin bakanlığa verdiği raporda “Havaalanı pistinin genel müdürlük standartlarında olmadığını ve uçuş güvenliği bulunmadığını tespit ettik. Alan, bu gerekçelerle havaalanı kullanım envanterlerinden çıkarıldı. MOSB’ye iade edilebilir.” ifadeleri yer aldı. MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, bu alanı demiryolu yükleme istasyonu yapmak için çalışma başlattı. 

Koşmaz, “Bilindiği gibi, yıllar önce havaalanı yapılmış, havaalanının arazisi de OSB tarafından şartlı bağışlanmıştı. Buradaki şart, bağışlanan alanın havaalanı olarak kullanılması yönündeydi. Ancak gelen teknik heyetin sunduğu rapor buna imkan olmadığını tespit etti. MOSB olarak, şu anda Hazine’ye ait olan havaalanını geri alacağız. Demiryolu geldiği takdirde, bu bölgeyi yükleme yeri olarak kullanacağız. Aksi takdirde sanayi parseline dönüştürerek sanayi için kullanacağız.” dedi.

Manisa Havaalanı’nın yapımında büyük katkıları olan dönemin Maliye Bakanı Ekrem Pakdemirli, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Söz konusu havaalanı bize MOSB tarafından havaalanı yapılması için verildi. Biz de burayı hem MOSB’ye gelip giden malların ulaşımını hem de İzmir’de sivil havaalanına yedek olarak düşünerek o günün parasıyla 250 bin dolar harcayarak yaptırdık. Ama daha sonra başka bir parti iktidar olunca bizim çalışmalarımız boşa gitmiş oldu.”

Bu arada Manisa Belediye Meclisi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi ile Muradiye Tren İstasyonu arasına yapılacak demiryolu için gerekli imar planı değişikliğini kabul etti. Böylece, havaalanının tren istasyonu olması yönünde önemli bir adım atılmış oldu.
Zaman

 

Şubat 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET


Fotoğraf: Maurizio Marcato

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Massimiliano Fuksas 
17 Şubat 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


BETONART'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz