reklam

13 Şubat 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

TUREB 2003 Ödülleri Açıklanıyor

TUREB (Turist Rehberleri Birliği) turizm sektörünün geleceği açısından temel önemde gördüğü "tanıtım", "sürdürülebilirlik" gibi alanlarda yapılan çalışmaları, "otantik" nitelik taşıyan projeleri ödüllendiriyor. Turist rehberlerinin Türkiye'nin dört bir köşesinde yaptıkları gözlemleri, turist beklentilerini yansıtacak olan TUREB 2003 Ödülleri bu yıl ilk kez veriliyor. TUREB 2003 Ödüllerinin bir başka dikkat çekici özelliği, uluslararası düzeyde turizm kalitesinin ölçütlerinden biri olarak değerlendirilen "otantik" nitelikli proje ve ürünleri de kapsaması. Ortaya çıkan sonuçlar, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü'nde Binbirdirek Sarnıcı'nda yapılacak görkemli kutlamada turizm sektörü ile paylaşılacak. "En iyiler", öncelikle TUREB'in web sitesinde (www.tureb.org.tr) açılan anket aracılığıyla belirleniyor. Son sözü ise turist rehberleri, Bakanlık yetkilileri ve sektör temsilcilerinden oluşan jüri söyleyecek.

Tanıtım: Ülke tanıtımında üstlendikleri görev nedeniyle turist rehberleri ile doğrudan ilişkili olan bu alanda üç ayrı kategoride ödül veriliyor.
a) En iyi web sitesi
b) En iyi turizm broşürü
c) En iyi ilan/reklam

Sürdürülebilirlik: Turizmi iki yanı keskin bıçağa benzeten kimi yazarlara hak vermemek mümkün değil. Doğal kaynakların hızla tüketildiği, çevrenin kirlendiği bir dünyada bu gelişmelerin sonuçlarından en çok etkilenecek olan turizm sektörü, sürdürülebilirliği temel almalı. TUREB Sürdürülebilirlik Ödülü;
a) Çevresel
b) Kültürel koruma projelerine verilecek.

Otantik olma: Dünya Turizm Örgütü (WTO) ve Avrupa Parlamentosu'nun turizm kalitesine yönelik belgelerinde temel ölçütlerden biri "otantik" olma. Bu kategoride verilecek ödül ile zengin kültürel mirasıyla Türkiye'nin avantajlarının öne çıkarılabilmesi, estetikten yoksun, kitch'leşmiş örnekler arasından özgün çalışmaların seçilebilmesi amaçlanıyor.
a. Ürün/Hediyelik eşya
b. Yerel etkinlik
c. Mutfak

Konukseverlik: Turizmde hizmet kalitesini yükseltebilmek insan kaynaklarını iyi değerlendirmekle mümkün. Bu kategorideki ödül, otel, ulaşım, müze gibi turizm zinciri içindeki alanlarda en iyi hizmetin gerçekleşmesini sağlayan kişilere veriliyor.

Turizm haberciliği: İletişimin turizm sektörü açısından önemi göz önünde bulundurularak bu kategoride de bir ödül veriliyor.

Arkitera

 

Şubat 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET


Fotoğraf: Maurizio Marcato

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Massimiliano Fuksas 
17 Şubat 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


BETONART'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz