reklam

17 Şubat 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Yüz karası inşaat

Rusya Başbakan Yardımcısı Yakovlev, Moskova'daki Aqua Park'ın kalitesiz malzeme kullanımı, dizayndaki kusur ve uygunsuz çalışma nedeniyle çöktüğünü açıkladı. Suçlanan şirketlerin diğer çalışmalarının da inceleneceği belirtildi.

Rus medyası, Moskova'da önceki gün yüzme ve eğlence merkezi Transvaal Aqua Park'ın tavanının çökmesiyle ilgili olarak Türk inşaat şirketini suçladı. Havuzun mimari projesini çizen Sergey Kiselyev Mimarlık Bürosu, medyanın inceleme sonuçlanmadan nihai bir sonuç çıkarmamasını istedi. Moskova Savcılık Bürosu tarafından yapılan açıklamada, kazada şu ana kadar 25 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Sergey Kiselyev Mimarlık Bürosu'ndan bir yetkili, İtar-Tass'a yaptığı açıklamada, ''Müteahhit firma, kazada bir sorumluluğu varsa bundan kaçmayacak'' diye konuştu.

Rus-Türk İşadamları Birliği'nin (RTİB) Başkanı Ali İhsan Akıskalıoğlu ise kazanın talihsiz bir olay olduğunu belirtti. Türk medyasında yer alan haberlere dikkati çeken Akıskalıoğlu, ''Soruşturma sonuçlanmadan, kurumların hedef alınmaması gerekir. Mahkemenin bu konuda yapacağı resmi açıklama sonuçlanıncaya kadar kurumlara önyargıyla yaklaşılmaması lazım'' dedi. Rus basını da kazayla ilgili haberlere geniş yer verirken, Gazeta, ''Temel hedef, hızlı bir şekilde inşaatın tamamlanması ve satılması. Ondan sonra ne olacağı kimsenin umurunda değil'' başlığını kullandı. 

Rusya İnşaat Bakanı Nikolay Koşman , Gazeta'ya yaptığı açıklamada, ''Aqua Park çok karmaşık bir yapı, özelikle de binanın inşaatı açısından. Bu parktaki kaza o yüzden teknik bir felaket'' dedi. Vremya Novosti gazetesi de kazayı ''Transvaal enkaz haline geldi, çünkü kötü bir şekilde inşa edildi'' başlığıyla duyurdu. Vremya Novosti gazetesi haberi ''İleri teknolojiyle rekor bir sürede yapılan inşaat'' başlığıyla verdi.

'Kalitesiz malzeme kullanıldı'
Rusya Başbakan Yardımcısı Vladimir Yakovlev , tavanın çökmesine gerekçe olarak ''dizaynda kusur, inşaatta kalitesiz malzeme kullanılması, inşaatta uygunsuz çalışma veya uygunsuz faaliyet'' nedenlerini sıraladı. İnşaat Bakanlığı'na binayı yapan şirketlerin çalışmalarının incelenmesi talimatını verdiğini kaydeden Yakovlev, ''Bu firmalar Rusya'nın değişik bölgelerinde çalışıyorlar. Yetkililer şüpheli her yeri incelemeli'' dedi.
Cumhuriyet

 

 

Şubat 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET


Fotoğraf: Maurizio Marcato

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Massimiliano Fuksas 
17 Şubat 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


BETONART'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz