reklam

21 Şubat 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Konak'ta da onaylandı

İzmir'in ortasındaki dev çukurun yerine nihayet sn derece modern bir iş merkezi yapılacak. Yeni plan son olarak imza için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'ya sunulacak.

Dört yılı aşkın süredir çivi bile çakılamadığı için dev bir çukur olarak kalan Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi'nin imar planları İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ardından, Konak Belediyesi tarafından da onaylandı. Yeni plana göre inşaat yoğunluğu 5'ten 4.5'e düşürüldü, yani yüzde 10 oranında azaltma yapıldı. İnşaat alanını 100 bin metrekareden, 99 bin metrekareye düşüren imar planı, bu aşamadan sonra onay için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın imzasına sunulacak.

İnşaat ruhsatı var
Başkan Piriştina'nın imzasının ardından Dünya Ticaret Merkezi projeleri onay için tekrar Konak Belediyesi'ne gelecek. Projeler burada onaylandıktan sonra 60 günlük askı süresine çıkartılacak. Herhangi bir itiraz olmazsa Dünya Ticaret Merkezi inşaatı başlayabilecek. Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, "Ticaret Merkezi'nin yeni bir inşaat ruhsatı almasına gerek yok. Zaten daha önce emsal 5'e göre alınan ruhsatları var. Bu ruhsat 5 yıl geçerli. Sadece onaylanan imar planlarına göre projelerinde yeni düzenleme yapacaklar" dedi.

5 üye red oyu kullandı
Konak Belediye Meclisi toplantısında da imar planları oy çokluğuyla kabul edildi. DTM ile ilgili planlarına sadece DSP'li üyeler Pervin Demirtaş ve Ahmet Bulut ile bağımsız üye Gönen Aras, CHP'li Muharrem Baybaş ve DSP'li Orhan Süren red oyu verdi.

Önergeye olumlu oy veren meclis üyelerinden GP'li Rafi Zeybekoğlu, "Binlerce kişiye iş olanağı sunacak bu projeye olumlu oy vermek gerekiyor. Elinizi vicdanınıza koyun" derken, MHP'li Vercat Çetin de "İnsanların işe, yeşil alandan daha çok ihtiyacı var. Zaten Konak Belediyesi her hafta bir park açıyor. Bu plan onaylanmalı" dedi. YTP'li Metin Eraslan da, "Büyük bir holdingimizin merkezi İstanbul'a taşındı. İzmir'de SİT ve diğer belediye çalışmaları, ekonomik şartları elverişsiz hale getiriyor. İzmir bu tür merkezlerle ticaret ve turizm kimliği kazanmalı. Ben erkek olmama rağmen Basmane'den 19.00'den sonra geçmeye korkuyorum. Bu iş merkezi bölgenin güvenliği içinde olumlu bir adımdır" diye konuştu.

Yüzde 10 küçüldü
Dünya Ticaret Merkezi'nin temeli, Güçbirliği Holding ile yönetimi BDDK'ye geçen EGS tarafından Basmane'de önce atıldı. Yaklaşık 49 trilyon lira (35 milyon dolar) harcandıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur'un itirazı üzerine 1999'da mahkeme tarafından planları iptal edilen DTM, atıl vaziyette kaldı. Mahkemenin iptal kararının ardından DTM için yeni bir imar planı hazırlandı. İki ayrı parselde merkezi iş alanı ve kültürel tesis öneren, inşaat yoğunluğu 5'ten 4.5'e düşürülen yeni planla, inşaat alanı yüzde 10 azaldı. Yeni plan 2003 yılı ekim ayında yapılan meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı.
Yeni Asır

 

Şubat 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
diğer aylar için tıklayın

Personel arayanlar, iş arayanlar, ilan vermek isteyenler, artık Arkitera Kariyer sayfalarında buluşuyor.

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz