reklam

26 Şubat 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Camide aerobik

Atalar Merkez Camii, cemaate ibadet dışında da ücretsiz hizmet veriyor. Külliye tarzındaki camide aerobik yapılıyor, internete giriliyor hatta okuma salonlarında nargile bile içiliyor

İstanbul Kartal'da farklı özellikleriyle ön plana çıkan caminin mimarisinde geçmiş dönemlerde kullanılan 'külliye tarzı'ndan esinlenilmiş. İbadethanenin projesi, caminin imamı Yücel Kara tarafından oluşturulmuş. Sosyal ünitelerin yer aldığı camide 400 metrekarelik, standartlara uygun bir spor salonu var. Lüks salondan hem kadınlar hem erkekler de farklı günlerde yararlanıyor. Dileyen kadınlar, burada hocalar eşliğinde aerobik yapıyor. Erkekler de, vücut geliştirme imkanına sahip oluyor.

Nargile Salonu Var
Camide dikkat çeken bir başka unsur musıki dinlenip, çay ve nargile içilen 55 kişilik okuma salonunun bulunması. Buraya gelen cemaat bir yandan kitap okuyup, bir yandan da çay içiyor. Bu salonun içine bir de afet acil yardım ünitesi kurulmuş.

Ünitede çadır, kazma, kürek, ceset torbası, battaniye ve jeneratör dahil ihtiyaç duyulabilecek her şey bulunuyor.

5 bin kitaplı kütüphanenin yer aldığı camide 3 adet internet bağlantılı bilgisayar var.

İbadethane, sağlık danışma merkeziyle de dikkat çekiyor.

Görev yapan 3 doktor ve 15 hemşire, ev ev dolaşıp, yardıma muhtaç insanlara sağlık hizmeti veriyor. Merkezde kalan bir grup doktor da camiye gelenleri muayene ediyor. Sağlık hizmeti konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden destek alınıyor. Bunun yanı sıra ibadethanede 450 kişilik çok amaçlı toplantı salonu bulunuyor. Bu salonlar düğün, sünnet, mevlit ve konferanslar için kullanılıyor.

Sauna da Yapılacak
Kartal Kaymakamı Dursun Ali Şahin, camiye yakında bir sauna da yapmayı planladıklarını ifade ediyor. Şahin, 'Ayrıca diğer camilerimizle ilgili bazı çalışmalarımız olacak' diyor. Atalar Merkez Camii'nin imamı Yücel Kara da geniş araziler üzerine yapılan büyük camilerin 'gösterişe yönelik' olduğunu söylüyor. Kara, 'Camiler sadece namaz kılınması için yapılacaksa, düz ayak ve daha az masraflı olmalı. Kocaman cami yapılıyor, trilyonlar harcanıyor ama hiç cemaat yok ya da birkaç kişi oluyor. Bu bir gösteriş' diye konuşuyor.
Akşam

 

 

Şubat 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Ben van Berkel 16 Mart 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz