reklam

28 Şubat 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Betonart Dergisi Yayınlandı

Betonart, yanlış ve kontrolsüz yapılaşmanın tüm sorumluluğunun üzerine atıldığı betonun itibarını iade etmeyi hedefleyerek yayınlanan, ancak hiç bir şekilde bir malzeme veya sektör dergisi şekline bürünmeden yerel ve evrensel mimari kültürü geliştiren çağdaş ve yaratıcı örneklere yer veren nitelikli bir mimarlık dergisi.

Üç ayda bir yayınlanacak olan Betonart, beton malzemesinin başarılı örneklerini, proje okumaları ekseninde ortaya çıkarmayı amaçlar. Proje ağırlıklı tasarlanan Betonart'tın içeriği, bu okumaları destekleyici dosyalar, gündem konuları, sanatsal çalışmalar, teknoloji, mimarlık tarihi gibi kollarla da beslenir. Derginin danışma kurulu ise Aykut Köksal, Cem İlhan, İhsan Bilgin, Erhan Kamışlı, Tufan Önal ve Nevzat Sayın'dan oluşuyor.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB)'nin bir yayını olan Betonart'ın çıkış noktası mimarlık kültürünü ve vizyonunu genişletmek. Bu amaca yönelik olarak da mimarlık sektöründe destekleyeceği ve bizzat gerçekleştireceği bir dizi etkinliğin ilki Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen ve İtalyan mimar Massimiliano Fuksas'ın konuşmacı olarak katıldığı ARKIMEET konferansı oldu. 17 Şubat 2004 günü gerçekleştirilen ARKIMEET ayrıca, Betonart'ın mimarlık dünyasına merhaba dediği ilk etkinliği olma özelliğini de taşıdı.

ARKIMEET ile mimarlık dünyası ile tanışan Betonart, daha pek çok aktivite ile, mimarlık kültürünün en önemli destekleyicilerinden biri olmaya şimdiden aday. Niteliğinden ödün vermeyecek olan Betonart, düzenlediği ve desteklediği aktivitelerle de daima çıtayı yükseltecek ve mimarlık dünyasının hak ettiği yeri bulmasında önemli rollerden birini üstlenecek.

Derginin satışının yanı sıra mimarlık fakültelerine ücretsiz dağıtımı söz konusu. Dergi sadece büyük kitapevlerinde satılacak. Betonart dergisinin ilk sayısının içeriği incelemek için http://www.betonart.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Betonart Dergisi'ne abonelik ile ilgili bilgi almak ve abone olmak için tıklayın.
Arkitera

 

Şubat 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Ben van Berkel 16 Mart 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz