reklam

15 Mart 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Uluslararası Mimarlık Dergisinden Türkiye'ye özel sayı…

CASAS-HOUSES International Dergisi Şubat 2004 sayısını Türkiye Çağdaş Konut Mimarlığına ayırdı.

CASAS -HOUSES Dergisi editörleri, Türkiye sayısı yapmayı plandığı 2002 yılında Arkitera Mimarlık Merkezi ile iletişime geçerek, bu özel sayının hazırlanmasında destek talep ediyor. Yurtdışındaki iyi mimarlık örneklerini Türkiye mimarlık gündemine taşıyarak, çağdaş mimarlığımızı daha nitelikli bir noktaya getirmek için çeşitli uluslararası etkinlikler organize eden Arkitera Mimarlık Merkezi, bu defa Türkiye'deki nitelikli mimarlık örneklerinin yurtdışına taşınacak olmasının, mimarimizle uluslararası ortamda yer almak için iyi bir fırsat olduğunu kabul ederek, derginin özel sayısı için kolları sıvıyor.

Merkez, konut konusunda yoğun çalışmaları bulunan Prof.Dr. İhsan Bilgin ve Arjantin Türk Büyükelçiliği ile elele vererek, çağdaş mimarlığımızdan bir kesit hazırlamaya karar veriyor. Bilgin'in yaptığı seçki ile Serhat Akbay, Emre Arolat, İhsan Bilgin, Turgut Cansever, Atilla Yücel, Mehmet Konuralp, Şevki Pekin, Nevzat Sayın, Han Tümertekin'in konut projeleri Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından derleniyor.

CASAS-HOUSES Dergisi çoğunlukla müstakil ev projeleri yayınlıyor. Editörlüğünün Madrid ve Buenos Aires'de ortaklaşa yürütüldüğü dergi, ülke mimarlıklarını içeren özel sayılar çıkartırken o ülkenin kültür ataşelikleri ve mimarlık merkezleri ile ortak çalışmalar yürütüyor.

Yurtdışında Türkiye ile ilgili mimarlık yayınlarının azlığı ve uluslararası süreli yayınlarda Türkiye'den projelere hiç yer verilmemesi göz önüne alındığında, uluslararası bir derginin bir sayısının tamamını Türkiye'deki konut uygulama örneklerine ayırması; nitelikli uygulamaların ve bu yapıları tasarlayan mimarların uluslararası ortama taşınması açısından çok önemli bir gelişme olarak görülüyor.

Casas dergisinin dağıtım ve kargo masrafları dahil ücreti 16 Dolar'dır. Yayın Tanıtımı sayfasındaki formu doldurarak dergiyi sipariş edebilirsiniz. Sipariş vermek için tıklayın.

CASAS-HOUSES Dergisi Hakkında:
CASAS-HOUSES, 26x24cm boyutlarında yaklaşık 75 sayfadan oluşan, Arjantin, Brezilya, Uruguay, Şili gibi Güney Amerika ülkelerinde yaklaşık 6.000 abonesi bulunan ve ayrıca tüm dünyada yaklaşık 8.000 profesyonele ve akademisyene ulaşan, İngilizce ve İspanyolca olarak 1982 yılından beri yayınlanan, aylık bir dergidir.

CASAS-HOUSES International dergisi, prestijli bir ödül olan ve Professional and Technical Argentinian Press Society (Profesyonel ve Teknik Arjantin Yayın Derneği) tarafından verilen A.P.T.A Award/ RIZZUTO ödülünü 1998 yılında Profesyonel Dergiler kategorisinde "En İyi İçerik ve Malzeme" ve "Dergi Kapağı ve Tasarımı" dalında almıştır.

Arkitera

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Ben van Berkel 27 Nisan 2004 günü saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz