reklam

15 Mart 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Mimarların seçimi

Amerika'da dünyanın en önemli 37 mimarı tarafından tasarlanan evlerde Vitra mutfakları kullanılacak. Houses of SagaponacAmerican Dream projesindeki evler 1.4-2.9 milyon dolar.

Dünyanın en önemli 37 mimarının tasarladığı 37 evden oluşan 'Houses of Sagaponac' projesinde Vitra mutfakları da kullanılacak. Genel koordinasyonu The Brown Company Inc. tarafından yürütülen ve ABD'nin Long Island/New York bölgesinde gerçekleştirilecek proje, birbirinden ayrı tasarım ve fonksiyonlara sahip evlerden oluşuyor. Proje, dünyanın en önemli 37 mimarı tarafından tasarlanan ve farklı özelliklere sahip evleri, iyi bir çevre düzenlemesi ve doğanın o bölgedeki avantajlarından yararlanarak, birbirlerini rahatsız etmeyecek şekilde bir araya getirmeyi amaçlıyor. Eczacıbaşı Topluluğu'ndan yapılan açıklamaya göre, projede yapımına başlanan ilk 6 evden 2'sinin mimarları olan Henri Cobb ve Annabelle Selldorf, Vitra Mutfak mimarlarının önerdiği tasarımları, yapacakları evlerde aynen uygulama kararı aldı. Vitra Mutfak yetkilileri, projenin tasarımcılarından oluşan bir ekibin, ürettikleri mutfakların yenilikçi yaklaşımlarından, malzeme, renk, tasarım ve farklı çözüm alternatiflerinden etkilendiğini, bu yüzden birkaç kez İstanbul'a gelerek inceleme yaptıklarını belirtti. Yetkililer, Houses of Sagaponac projesindeki diğer evler için de görüşmelerin sürdüğünü, ayrıca ünlü tasarımcıların başka projelerinde de Vitra Mutfak kullanımı konusunda talep geldiğini kaydetti.

Ünlü Mimarlar Bir Arada

Açıklamaya göre, 120 dönüm arazi üzerinde gerçekleştirilecek olan Houses of Sagaponac-American Dream projesindeki evlerin fiyatlarının, 1.4 milyon ila 2.9 milyon dolar arasında olması öngörülüyor. Projenin tasarım koordinatörlüğünü, 'Pritzker Architecture' ödülünü en genç yaşta kazanan mimar unvanına sahip olan Richard Meier yapıyor. Meier, yüzyılın tasarımda en önemli komisyonu olan The Getty Center tarafından da ödüllendirilmişti. Tasarladıkları evlerde Vitra Mutfak'ı tercih eden mimarlardan Henri Cobb, Harvard Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nün ilk başkanlarından. Dünyanın önde gelen mimarlık şirketlerinden I.M. Pei partneri olan Henri Cobb, uluslararası ticari bina projeleriyle tanınıyor. Annabelle Selldorf ise, yeni New York City Museum'un mimarı ve aynı zamanda Battery Park City Authority'deki 5 danışmandan biri.
Akşam

 

 

 

 

 

 

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Korhan Gümüş ve Behiç Ak 21 Şubat-30 Mart 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Kamusal Mimarlık üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Kamusal Mimarlık hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz