reklam

18 Mart 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Türkiye'nin En Uzun Yolaltı Otoparkı, Karşıyaka'da Açıldı

Otopark derdine son
Başkan Ahmet Piriştina, Bahriye Üçok Bulvarı'nda yapılan 187 metre genişliğinde ve 364 metre uzunluğundaki otoparkın 276 araç kapasiteli olduğunu belirterek, "6 yeni otopark daha yolda" dedi

Türkiye'nin en uzun yolaltı otoparkı, Karşıyaka Bahriye Üçok Bulvarı'nda açıldı. Törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Karşıyaka Belediye Başkanı Şebnem Tabak, CHP Karşıyaka adayı Cevat Durak, KSK Başkanı Cenk Karece ve CHP Karaman Milletvekili Fikret Ünlü'nün de aralarında bulunduğu kalabalık davetli topluluğu katıldı.

7 trilyon lira kar ettik
Piriştina, yolaltı otoparkının 187 metre genişliğinde ve 364 metre uzunluğunda olduğunu, 276 araç kapasitesi ile Karşıyaka Merkez'deki otopark sıkıntısını sona erdireceğini söyledi.
Büyük kentlerin en önemli sorunlarından birinin araç park yeri olduğunu belirten Piriştina, "Yapılan yeşil alan ve yol düzenlemeleri çerçevesinde açık otoparklar yaratıldı. Göreve geldiğimizde açık ve kapalı 13 bin araçlık otopark vardı. Biz 9 binin üzerinde otopark yaptık. Karşıyaka'da bu kadar büyük bir otopark yapmak için 7 trilyon istimlak bedeli ödememiz gerekecekti" dedi.

6 otopark daha yapılacak
Buca Kasaplar Meydanı'nda 170, Yeşilyurt'ta 160 araçlık yeraltı otoparkın inşaatına başlanacağını müjdeleyen Piriştina, Atatürk Spor Salonu'nun önünde 131, Adnan Saygun Sanat ve Kültür Merkezi'nde 500, Halkapınar Spor Salonu'nda da 215 araçlık otopark projesinin devam ettiğini kaydetti.
Kültürpark'ta yıkımı süren binaların bulunduğu alanların altına da 1000 araçlık otopark kazandırmaya çalıştıklarını bildiren Piriştina, "Yapımına hemen başlanacak bu otoparklar tamamlandığında İzmir'e 2 bin 176 araç kapasitelik yeni otopark alanı kazandırılmış olacak" diye konuştu.

Öğretmene ucuz ulaşım
Buca Akşemsettin İlköğretim Okulu'nun ek derslikleri için düzenlenen törene katılan Piriştina, okulların fiziki yapısı, öğrencilere sağlık taraması ve ulaşımda indirimin ardından sıranın öğretmenlere geldiğini söyledi. Ulaşımdan indirimli yararlanan eğitimciler için yeni bir ucuzluk sözü veren Piriştina, "Yaşlı, engelli, öğrenci derken; sıra şimdi öğretmenlerimize geldi. Ondan sonra da 60 yaşına gelmemiş, erken emeklilere gelecek. Bunu temenni olarak söylemiyorum. Söz veriyorum. Kaynaklarını ayırarak bu hizmeti vereceğiz" dedi.

Tabak'a görev daveti
Birlikte görev yaptığı ilçe belediye başkanlarına teşekkür eden Piriştina, "Şebnem Hanım, aday olmayarak eve dönüş yasasından yararlanacağını söylemişti. Ancak biz kendisinin değerli birikimini bundan sonra Büyükşehir için göstereceğine inanıyoruz. Tabi ki, haftasonları evinde olmak kaydıyla" dedi.
Tabak da, CHP'li meclis üyesi Rıfat Özer'e atıfta bulunarak, şunları söyledi: Özer, 'Bu otopark yapılsın dişimi kırarım' demişti. Gerçi Özer bugün Aliağa'ya gitmiş. İnanıyorum ki, bugün aramızda olsaydı dişini kırardı."
Yeniasır - Ertan Gürcaner

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" Konferansları serisinin davetlisi olarak, Adriaan Geuze 22 Mart 2004 Saat: 19:00'da İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Anfisi (Eski Maçka G Anfisi)'nde konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz