reklam

18 Mart 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

'Yıldız Kışla Önü Kavşağı'nı Başkan Gürtuna açtı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan "Yıldız Kışla Önü - Barbaros Bulvarı Altgeçit ve Kavşak Düzenlemesi", Başkan Gürtuna'nın da katıldığı bir törenle açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan "Yıldız Kışla Önü-Barbaros Bulvarı Altgeçit ve Kavşak Düzenleme İnşaatı", Başkan Ali Müfit Gürtuna'nın da katıldığı bir törenle hizmete alındı.

Açılış törenine AKP İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, Beşiktaş ve Şişli Kaymakamları, MÜSİAD Başkanı Ali Bayramoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Soydan, Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, İETT Genel Müdürü Rıdvan Aslan, Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta, Personel ve Eğitim Daire Başkanı Nurali Kafkas, İSFALT Genel Müdürü Hasan Arpacı, İSBAK Genel Müdürü Derya Demir, İSTAÇ Genel Müdürü Abdülalim Karabıyık, Başkan Danışmanı Jeri Hrimyan ve Basın Danışmanı Mehmet Ali Bulut ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Temel atma töreninde vatandaşlara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna; İstanbul'a 100 yeni kavşak ile 500 kilometre yol yaptıklarını hatırlatarak, gerçekleştirdikleri dev ulaşım yatırımlarıyla şehrin trafik sorununa neşter vurduklarını söyledi.

Yapılan bu yeni düzenlemeyle Barbaros Caddesi 2 x 4 şeritli hale getirildi ve Barbaros Caddesi ile Yıldız Posta Caddesi kesişim noktasında yaşanan trafik sıkışıklığı giderilmiş oldu. Caddelerde Altgeçit ve Elipsoit (elips biçimli) Dönel Adalı Kavşak yapılarak, trafiğe açıldı, Yıldız Posta Caddesi'ndeki trafik kesintisiz hale getirildi. Böylece kavşakta daha önce meydana gelen trafik sıkışıklığı giderilmiş oldu.

Kavşak ve yol inşaatı kapsamında; 8 bin metre fore kazık, 10 bin metreküp beton, bin 500 ton demir, 6 bin metrekare prekast kaplama, 80 ton oto korkuluğu ve 60 bin metreküp hafriyat yapıldı.

Bölgedeki yerleşimin otel ve iş merkezi ağırlıklı olması ve buna paralel olarak otopark sorunu yaşanması nedeniyle, kavşak imalatıyla birlikte mevcut Esentepe Parkı'nın altına 3 katlı ve 380 araçlık Yeraltı Katlı Otoparkı da yapılıyor. Üzeri tekrar yeşil alan olarak düzenlenecek olan otoparkın yapım çalışmaları halen devam ediyor.

TEMSİS İnşaat Firması tarafından yapılan "Yıldız Kışla Önü - Barbaros Bulvarı Altgeçit ve Kavşak Düzenleme İnşaatı"; aydınlatma, yangın, havalandırma, elektrik, inşaat imalatları ile tüm altyapı tesisleri, yol üst aydınlatması ve asfalt yapımı dahil olmak üzere 2003 Yılı Birim Fiyatları ile 18 trilyon liraya maloldu. Otopark ve çevre düzenlemesi için ise, kamulaştırma hariç 16 trilyon liralık bir yatırım yapılacağı tahmin ediliyor.
İBB

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" Konferansları serisinin davetlisi olarak, Adriaan Geuze 22 Mart 2004 Saat: 19:00'da İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Anfisi (Eski Maçka G Anfisi)'nde konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz