reklam

23 Mart 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Tarihe 'seçimkondu'

Galata Kulesi'nin gözetleme kulelerinden birinin yanı başına seçimler fırsat bilinerek iki katlı kaçak bina yapıldı. Beyoğlu Belediyesi inşaatı durdurmuyor

İstanbul'un görkemli yapılarından Galata Kulesi'nin bulunduğu ve sit alanı olduğu için çivi bile çakılmaması gereken Galata'ya seçimi fırsat bilen bir esnaf kaşla göz arasında iki katlı bina inşa etti.

Cenevizlerden kalma Galata Kulesi'nin pek çok kişinin bilmediği iki gözetleme kulesi var. Bu iki gözetleme kulesi her ne kadar bakımsızlığa terk edilmiş olsa da hâlâ varlığını koruyor. Ancak tehditler de sürüyor.

Bu tehditlerden biri de Şair Ziya Caddesi üzerindeki Türk-İtalyan Sinagogu ile Ceren Aydınlatma arasında bulunan yere yapılan iki katlı bina. Ceren Aydınlatma adlı işyerinin devamı niteliğinde ve ruhsatsız olarak inşa edilen bina gözetleme kulesinin görülmesini zorlaştırıyor. Beyoğlu Belediyesi, Galata'da oturan fotoğraf sanatçısı Nuri Kaya'nın ihbarı üzerine inşaatın durdurulacağını söyledi. Ancak Şehristanbul Derneği üyeleri geceleri yaptıkları 'baskın'larda inşaat çalışmasının sürdüğünü tespit etti.

Suç duyurusu geliyor
Bunun üzerine dernek başkanı ve sanat tarihçisi Atilla Tuna, Beyoğlu Belediyesi'ne başvurarak inşaatın yıkılmasını istedi. Ancak bu başvurunun da bir yararı olmadı. Beyoğlu Belediyesi'nin gerekli hassasiyeti göstermemesi durumunda savcılığa 'görevi suiistimal'den suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Tuna, binanın yıkılması için de dava açacaklarını söyledi. Tuna, yapının hem İmar Kanunu'na hem de Eski Eserler Kanunu'na aykırı olduğunu vurguladı.
Radikal

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET "Çağdaş Hollanda Mimarlığı Konferansları" ile devam ediyor. Konferans kapsamında, Ben Van Berkel, Adrian Geuze,  Willem Jan Neutelings, Francine Houben konuğumuz olacak. 

Konferanslara kayıt için konferans tarihlerini beklemenize gerek yok. 

Kayıt olmak için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz