reklam

24 Mart 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Kayseri Evleri yeniden hayat bulacak

Kayseri’nin Tavukçu Mahallesi’nde yıkılmaya yüz tutmuş tarihi Kayseri Evleri’nin restorasyon projesi genişletildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yaklaşık 100 yıllık tarihe sahip olan ve Kayseri kültürüne özgü olarak inşa edilen evlerin restorasyon projesine 8 evi daha eklediklerini belirtti.

Projeye eklenen evlerin istimlak çalışmalarının sürdüğünü bildiren Özhaseki, “Mahallede mimari değeri olan 7 tarihi ev vardı. Bunların birini belediye olarak biz istimlak etmiştik. Mülkiyeti Erciyes Üniversitesi’ne ait olan diğer 6 evin de restorasyon karşılığında 2 yıllığına kullanım hakkını aldık. Restorasyon çalışmalarına başlamıştık. Ancak daha sonra çevredeki 8 evi de dahil ederek projeyi genişletmeye karar verdik. İstimlak çalışmaları devam eden bu evlerin mimari değerleri yok, ama onları da çevre düzenlemesine dahil edeceğiz. Havaların ısınmasıyla birlikte restorasyon işini verdiğimiz firma çalışmalara başladı. Restorasyon kapsamında biz de çevre düzenlemesi çalışmalarına hız vereceğiz” diye kaydetti.

5 Trilyon Liralık Yatırım
Bir zamanlar Kayseri kültürünü en iyi şekilde yansıtan ama daha sonra ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle harabe haline gelen tarihi evleri, yeniden Kayseri kültür hayatının hizmetine sunmaya çalıştıklarını ifade eden Özhaseki, restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanmasını planladıklarını belirtti.

Özhaseki, “Tarihi evlerin büyük bölümü yıkılmış durumdaydı. Ancak proje tamamlandığında, burası tam anlamıyla Kayseri’nin kültür sokağı haline gelecek. Evler ve çevre düzenlemesi aslına uygun olarak yeniden şekillendirilecek. Harabe görünümde olan mekanlar, Kayseri musikilerinin dinlendiği, Kayseri yemeklerinin, sanat eserlerinin, geleneklerinin yeniden yaşatıldığı bir mekan haline gelecek. 

Evlerin restorasyon işini 2003 yılı birim fiyatlarına göre 1.5 trilyon liraya ihale ettik. Öte yandan sadece restorasyon yapmak yeterli olmuyor. Şu an evlerin önünde bitpazarı kuruluyor ve çirkin bir görüntü oluşuyor. Projenin amacına ulaşması için geniş kapsamlı çevre düzenlemesi de yapacağız. Çevre düzenleme çalışmaları ile birlikte Kayseri Evleri projesi için yaklaşık 5 trilyon liralık yatırım yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.
NTVMSNBC

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Willem Jan Neutelings 6 Nisan 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz