reklam

25 Mart 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Gehry'nin Tasarladığı Konser Salonu Işıldıyor!

Gehry'nin tasarladığı konser salonu çevredeki yerleşkeyi ısıtıyor.

Sıcak sıcağına! Gehry'nin tasarladığı Walt Disney Konser Salonu'nun parıldayan çelik kıvrımları o kadar kötü ki, çevredeki konaklamanın sıcaklığını 15 derece yükseltiyor. Çevre sakinleri çareyi klimalarını çatlatırcasına çalıştırmakta buluyor.

"Görememeye başlıyorsunuz, daha sonra da mobilyalar aşırı ısınıyor." Bu sözler Promenade Residences'da yaşayan, 42 yaşındaki Jacqueline Lagrone'a ait. "Perdeleri tamamiyle kapasanız bile sıcak ciddi bir şekilde hissediliyor," Gehry'nin 274 milyonluk son eserinden yansıyan ışınlar Lagrone'u, öğle yemeği için eve geldiğinde vuruyormuş."Klima sürekli çalışır durumda olsa bile, sıcaklık katlanılabilir düzeyde kalıyor fakat ortalık serinlemiyor," diyor Lagrone.

Disney Salonu Yetkilileri yansıma miktarını azaltmak için çabalamışlar: Kalıcı bir çözüm üretilene kadar, geçici bir sentetik ağ vakıf sahibinin odasının iki bölümünü şimdilik kaplamakta.

Gehry'nin firmasında çalışan mimarlar problemin vakıf sahibinin odasında kullanılan çelik türünden ve inşa sırasında gerçekleşen bir hatadan kaynaklandığını öne sürdüler. Söz konusu mekan, diğer çelik türlerinden çok daha fazla güneş ışığı yansıtan, parlak, ayna gibi bir çelik ile kaplı.

Ortak Terry Bell'e göre, tasarım aşamasında komşu binalara yansıması ihtimal güneş ışınları hesaba katılmış fakat kıvrımlı metal tabakaların montajı sırasında hedeflenen açıdan biraz şaşılmış durumda.

Bell, ağ yüzlü örtüler vakıf sahibinin odasının çeliğinden yansıyan ışınları karartırken, kalıcı bir çözümün yakında bulunacağını umuyor.

"Kumlanmış bir bitişte karar kıldık," diyor Bell. Bu yöntem çeliği daha çok, Walt Disney Konser Salonu'nun Cal Arts Tiyatrosu kısmının üstünü örten mat bitişin görünen kısmına benzetecek.

Projeyle ilgili detaylı bilgi için tıklayın.
ABC News - Çeviren: Ömer Güçhan - Arkitera

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Willem Jan Neutelings 6 Nisan 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz