reklam

25 Mart 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

İşte kaçaklar

Sarıyer'i, Kars ve Sivas mahallerinde yeşil alanların nasıl bitirildiğini bir görseniz.

Halk depremi çabuk unuttu, yine imarsız, mimarsız, çürük tabutlarını inşa ediyor. Sarıyer için çok üzülüyorum.

Şükran Agu

Florya'da arsa üzerindeki %25 olmalı iken %60-7'e çıktı; belediye görmedi. Şimdiki binalarda bahçe kalmadığından, kaldırımlara göstermelik palmiye dikiyorlar. Bir belediye başkanı, evinin 20 metre ilerisindeki inşaatın müteahhidine kaçak katları kendinin 20 günlük izninde yapmasını söyler mi?

Betül Gürer

Sadece Florya mı? Basınköy Tepe Sokak 949 ada 84 pafta ve 206 parseli gören yok mu? Bu müteahhitler bu cesareti nereden alıyorlar? Ben şahsen bunları mahkemeye vereceğim ve işin peşini bırakmayacağım. Yeni gelecek başkan, bunlara çivi çaktırmamalı.

İsmail Yalçın

İMKB girişinin karşısına İstinye Bayırı ve Tuncay Artun caddelerinin kesiştiği noktada bahçenin önce büfe daha sonra restoran olduğunu Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy görmüyor mu?

CİHANGİR, Süngü Sokak 2'de resmen kat çıkılıyor. Belediyeye en az 10 kez telefon ettik; onlar da illallah diyorlar. Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı olunca mı bu kaçağı yıkacak? Beyoğlu Sarıgazi değil ki..

Yavuz B.-Beyoğlu

Benden korksunlar

FLORYA'yı kaçak inşaatlarla donatan müteahhitlere yakın olduğu suçlaması ile karşı karşıya kalan AKP Bakırköy 3. sıra adayı gösterilen İnşaat Mühendisi (ODTÜ) Fikret Aydın şunları söylüyor: ‘‘Bu doğru bir iddia değildir. Bir yapı denetim firmasının sahibiyim; bu müteahhitlerin birçok kaçağını belediyeye bildirerek kendilerine acımasızca davrandım; sonra benden uzaklaştılar. Seçilirsek onlara hiçbir belediyenin yapmadığını yasal yoldan biz yapacağız. Benim AKP'de oluşumun nedeni kokuşmuş sistemin yok edilmesidir.’’

Seçim öncesi oyunlar

Bedelli askerlik

Bedelli askerlik için her gün binlerce e-mail dolaşıyor. İsteklerinin gerekçeleri, örneğin özetle şöyle:

‘‘İşimi kaybetmek istemiyorum... Bedelli askerlik bekleyenlerin parası hazır... Korktuğum, askerlikte geçen 15 ay değil; işimden, hayatımdan, eşimden ayrı kalacağım 15 ay... (Avrupa'daki Türkler için) Onlar Türk de biz Türk değil miyiz; bizimki para değil mi?.. Ordumuz modern olmadıkça başarılı bir ordu sayılabilir mi?.. Orman arazilerinin satışından elde edilecek gelirlere bel bağlanmış bir ortamda hálá nasıl olur da bedelli askerlik uygulanmaz, hayret vericidir... Bedelli hakkımız ve sonuna kadar savaşacağız.’’

e-maillerin www.incihost.net isimli bir hosting şirketi üzerinden geldiği ve 'Necmi, Mesut, Çelik, Ceyhun, Okan, Can ve Yüksel' gibi takma isim kullandıkları ise mesajlarının sonunda isim vermemelerinden anlaşılıyor. Bu da dikkatleri çekiyor.

Geçmişte bedelli askerlik taleplerine kıyasla şimdiye kadar böyle bir mesaj bombardımanı yaşanmamıştı. Bir okurumuz bunu şöyle yorumluyor.

‘‘Burada bir tahrik unsuru görüyorum. Bazı çevreler, bunda bir oy hesabı mı yapıyor? Orduya karşı bir tahrik mi? Başbakan 'bedelliye tam destek veriyorum' diyor, TSK ise 'hayır' diyor.’’

Dün ve bugün

Atalarımız canlarını vererek bu toprakları bizlere bıraktı. Dün düşman cephedeydi, bugün içimizde.

Bizim bir tek düşmanımız var; o da yoksulluk ve cehalet.

Köylüsü, işçisi, esnafı, memuru, zengini, din adamı, subayı, sağcısı, solcusu, devrimcisi, ülkücüsü, şeriatçısı, Atatürkçüsü; hukukun evrenselliğini benimsemiş, aydınlık, özgür, bağımsız ve çağdaş Türkiyemiz için el ele, gönül gönüle.

Atilla Kemal

Neden sessizlik

Sayın Cumhurbaşkanım, Her gün her fırsatta Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine saldıran (CHP, 10. Yıl Marşı ve bugün de Cumhuriyet Gazetesi) bu hükümete karşı bir süredir koruduğunuz sessizliğinizi bozmanızı, bu cumhuriyetin yetiştirdiği Atatürk çocuğu olarak arz ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Hakan Kuntay

Haydi 2. turizm hamlesine

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, turizm yatırımları için açtığı en büyük 'kamu arazisi tahsis' ihalesine başvurular yarın sona eriyor.

Özellikle Belek Kunduz'da kaç parça arazi dağılıyor? Kimler teklif verecek, yerli ve yabancı ortaklar kimlerden oluşuyor?

Kamuoyu bunları şimdiden merak ediyor.

İnşallah bunların arasında, bazı belediye başkan adaylarına 'sponsorluk' yapanlar bulunmaz.

Biliyor musunuz?
Kadıköy Belediyesi'nin, pazar günü yaşlı ve sakatlara araç hizmeti için 0216-349 32 07-349 32 67 nolu telefonlardan özel hizmet vereceğini; hangi sandıkta oy kullanılacağının ise www.kadikoy-beld.gov.tr/ www.selamiozturk.com'den öğrenilebileceğini...BAKIRKÖY AKP adayı Taner Mustafaoğlu ile Kemal Derviş'in, seçim çalışmaları sırasında AKP Yeşilköy seçim bürosu önünde karşılayıp sohbet ettiklerini... SHP Eminönü adayı Kiraz Biçici'nin, Eminönü'den rantçı, ihaleci ve işletmeci zihniyeti sileceklerini söylediğini... Ömer Sinan Yağcı'nın, bir engelli olarak bireysel ve kamusal sorumluluğunu yerine getirmek olarak üzere Büyükşehir'e bağımsız aday olduğunu... AİLESİNİN, anne tarafından Alevi kardeşleri bulunan SP Büyükşehir adayı Mukaddes Başeğmez'in, özellikle Sivaslı dernekleri ve aralarında Şahkulu Sultan Dergahı başta olmak üzere bazı Alevi örgütlerini sıkca ziyaret ettiğini... RİZE'de yayın yapan Kaçkar TV'nin, yayınlarında iki dönemdir belediye başkanı olan ANAP'lı Hıdır Hop'a yönelik eleştiriler ve seçim yasaklarını ihlal etmesi nedeniyle, ilgili seçim programının Seçim Kurulu tarafından durdurulduğunu... Şeker-İş Konya Başkanı Mustafa Yılmaz'ın oyunu, sosyal demokrat olmasına rağmen ‘‘dürüst, adam gibi hizmet adamı, partizan değil’’ diye tanımladığı SP'li Belediye Başkanı Mustafa Özkafa'ya vereceğini açıkladığını...

Biliyor musunuz?
Hürriyet - Yalçın Bayer

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Willem Jan Neutelings 6 Nisan 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz