reklam

25 Mart 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Küçükçekmece ‘vizyon kent’ olacak

AK Parti Küçükçekmece adayı Aziz Yeniay, iddialı projeleri ile başkanlığa yürüyor. Tecrübeli bir ekiple çalışan Yeniay, ilçenin meselelerini çok iyi etüt ettiklerini belirterek, “Geliştirdiğimiz projelerle Küçükçekmece’yi ‘vizyon kent ‘ yapacağız” dedi. Uzun zamandan beri Küçükçekmece’nin meseleleri üzerine araştırmalarda bulunduklarını kaydeden Yeniay, ekibiyle birlikte geceli gündüzlü çalışarak çözüm projeleri geliştirmiş. Çözüm önerileri çarpıcı. Ses getirecek dev projeleri var. Ve çok enerjik ve de heyecanlı.

Dev projeler
Yeniay, ilçenin acil meselelerini çözdükten sonra dev projeleri hayata geçirerek Küçükçekmece’yi İstanbul’un cazibe merkezi haline getireceklerini söyleyerek, “İddialıyız... Projelerimiz de iddialı olacak. Küçükçekmece Gölü gibi doğal zenginliklerimizi modern projelerimizle donatarak, dünya çapında bir kent oluşturmak istiyoruz” dedi. Başkanlığa çok güçlü hazırlandıklarını kaydeden AK Parti adayı, ilçenin çok büyük meseleleri olduğunu kaydederek, daha fazla zaman kaybına tahammülünün olmadığını kaydetti. Bazı problemlerin kronikleşmiş bir durumda olduğunu belirten Yeniay, “Küçükçekmece’nin güçlü, iradeli ve idealist bir yönetime ihtiyacı var” dedi.

İmar meselesi acil vak’a
Yeniay, imar meselesinin ilçenin en acil meselesi olduğunun altını çizerek ilçe sınırları içerisinde sosyal ve teknik alt yapısı olmayan, Altınşehir Şahintepe, Güvercintepe, Kayabaşı, gibi gecekondu bölgelerinde bilim, teknik ve sanat kurallarına uygun sağlıklı, güvenli çevrelerin oluşturulması için kentsel dönüşüm projeleri geliştirdiklerini kaydetti. Bu projeleri 5 yıl içinde uygulayacaklarını iddia eden Yeniay, “Kentsel dönüşümün sonucu olarak sağlıksız yeterli donatıya sahip olmayan, yerleşim bölgeleri yaşanabilir, güvenli, sosyal, kültürel ve fiziki olarak halkın ihtiyacı olan donatılara sahip modern mahalleler kazanacağız” şeklinde konuştu.

Trafiğe “havaray”
Aziz Yeniay, Küçükçekmece ilçesi ile ilgili Ulaşım Master Planı hazırladıklarını da kaydetti. Hazırlanan plana göre mevcut yolların rehabilitasyonu öngörülüyor. “Ulaşımın aksadığı noktalarda özellikle İkitelli, Altınşehir Dörtyol, Sefaköy’deki kavşak sorunlarının çözümleri tasarlandı” diyen Yeniay, planla bağlantılı olarak, ilçenin otopark meselesinin de yer altı ve yer üstü otoparklarıyla çözüleceğini belirtti. AK Parti adayı, “Metro ağının olimpiyat köyüne ulaşması için yürürlükteki proje hızlandırılacak. Gerekli girişimler yapılarak hazırladığımız Sefaköy’den Olimpiyatköyü’ne bağlantılı havaray projesinin devreye girmesi için gerekli çalışmalar yapılacak” dedi.

Su oyunları parkı
Küçükçekmece Gölü’nü “Yeni Bir Haliç” olmaktan kurtaracak kuşaklama kolektörleri ve dere ıslahlarının acilen tamamlanması gerektiğinin altını çizen Yeniay, ileri teknolojilere, uygun arıtma tesisleriyle geri dönüşümü mümkün olan bir tesisi kısa sürede hizmete sokacaklarını kaydetti. Küçükçekmece Gölü ile Marmara Denizi arasında kalan bölgede ulusal ve uluslararası nitelikte su oyunları parkı yapacaklarını söyleyen Aziz Yeniay, burada her yaştan insanın eğleneceği, stres atacağı su kaydıraklarından çeşitli animasyonlara kadar bir dizi etkinliklere katılacağını belirtti.

Piknik alanları
Sazlıdere Barajı ve Küçükçekmece Gölü arası Rekreasyon Projelerinin hazır olduğunun altını çizen Yeniay, en kısa zamanda tamamlanarak bölge halkının hizmetine sunulacağını belirtti. AK Parti adayı, “Buralarda insanlarımızın ailece geleceği, dinleneceği, piknik alanları oluşturulacak. Kültür evleri açılarak insanlarımızın kendi kültürel değerleriyle yeniden buluşması sağlanacak. Projesinin uygulanmasıyla göl yüzülebilir hale getirilecek, balık tutulabilecek, ilçemize görsel bir güzellik kazandırılacak” şeklinde konuştu. Ayrıca projeye göre buralar yöre halkının hafta sonu tatilini değerlendireceği mükemmel bir sosyal ve kültürel alan olarak planlanmış.

Kültür ve cazibe merkezi
İlçe sınırları içerisinde kültür ve cazibe merkezlerinin açılacağını kaydeden Aziz Yeniay, halkın soysal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecek büyük komplekslerin hizmete sunulacağını belirtti. Yeniay’a göre bu komplekslerde kütüphane, sinema, konferans salonu, sanat galerileri gibi kültürel mekanlar yer alacak. Komplekste yine özellikle gençler için spor salonları, çocuklar için oyun alanları ve alışveriş merkezlerinin yapımı planlanıyor.
Basın Ekspres Yolu olarak bilinen TEM bağlantı yan yolunun ilçe sınırları içerisinde kalan bölümlerine Outlet Center (Fabrika Satış Mağazaları), modern ticaret merkezi yapmayı planladıklarını kaydeden Yeniay, “Buralar yöre halkımızın yanı sıra diğer ilçelerden de gelip alışveriş yapılacak ticaret merkezlerine dönüştürülecek, Ayrıca marka olmuş ürünlerin fabrika satış mağazaları ilçemize getirilerek ticaret hayatı canlandırılacak” dedi.

e-belediye uygulanacak
Çağdaş ve uygar belediyecilikte, belediye sınırları içerisinde yaşayan insanların taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılayan hizmetler üretmenin başlıca görev olduğunun altını çizen Yeniay, bu hizmetlerin en ideal şekilde yapılabilmesi için geleceği görebilen ve tasarlayabilen vizyon sahibi bir yönetici ve yönetime ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Kendilerinin bu birikime sahip olduklarını söyleyen Yeniay, “Çalışmalarımızı interaktif ortamda yapacağız. Ki e-belediye uygulaması denilen bu uygulamayla vatandaşlarımız internet ortamında borç sorgulama ve ödeme, kiracı borcu ve beyan görüntüleme, şikayet takibi, randevu takibi, başkana mesaj iletme gibi işlemleri sanal olarak gerçekleştirebilecek. Ayrıca kurulacak olan e-masa ile acil karşılanması gereken sağlık ve sosyal hizmetler ile teknik hizmetler 24 saat karşılanacak” diye konuştu.
Projeleri ve kadrosuyla seçmenin de takdirini kazanan AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay, “Biz İstanbul’da bir ilki gerçekleştirmek için yola çıktık. Yaşadığımız tecrübelerden edindiğimiz bilgi donanımıyla bu projelerimizi gerçekleştireceğiz” şeklinde iddiasını ortaya koydu.

İşte projeler
* İki yıl içinde plansız bölge kalmayacak
* Kentsel Dönüşüm Projesi’yle; ilçede modern mahalleler kurulacak
* Ulaşım master planları tamamlanarak ulaşım problemleri çözülecek
* Olimpiyat Stadı ve çevresi ile ilgili düzenlemeler yapılacak
* Otopark problemleri çözülecek
* Altyapı problemleri çözülecek
* İkitelli OSB’nin problemleri tespit edilerek, çözümler üretilecek
* İlçe genelinde tapu problemleri çözülecek
* Deprem gerçeği unutulmayarak, tüm tedbirler alınacak
* Sosyal Doku Projeleri ile, park, çocuk oyun alanı ve spor alanları oluşturulacak
* Özürlüler, yaşlılar ve çocuklar için özel projeler hazırlanacak
* Bakıma muhtaç bireyler sağlık taramasından geçirilecek
* İşsizliğin önlenmesi için gerekli çalışmalar yapılacak
* Kültür ve Ticaret Merkezleri oluşturulacak
* K.Çekmece Gölü yüzülecek ve balık tutulacak hale getirilecek
* Ülkemizin ilk su oyunları parkı ilçemizde kurulacak
* Günün her saati kapılar halka açık olacak
* Sorunlara en geç 48 saat içinde cevap verilecek.
Türkiye

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Willem Jan Neutelings 6 Nisan 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz