reklam

30 Mart 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

İhale Yasası değişikliği gündemde

Danışmanlık ihalelerinde sorun yaşanmasının ardından ÖİB, Kamu İhale Yasası’nda değişiklik isterken, Kamu İhale Kurumu, yönetmelik değişikliğinde ısrar ediyor.

Kamu İhale Kurumu Başkanı Şener Akkaynak, Kamu İhale Yasası’nda Avrupa Birliği ile uyumu sağlayacak düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi. Akkaynak, Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin düzenlediği kongrenin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Akkaynak, Kamu İhale Yasası’nın iki yıllık uygulamalarıyla ortaya çıkan birtakım eksikliklerden kendilerinin de rahatsız olduğunu belirtti.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğinin gündemde olduğunu anımsatan Akkaynak, bu süreçte İhale Yasası’nın da mutlak suretle birlik normlarına uyumunu sağlayacak düzenlemeler yapılması gerektiğini anlattı. Akkaynak, mevzuatta düzeltilmesi gereken noktaları tespit ettiklerini belirterek, ikincil mevzuat çalışmalarında bu konuları değerlendireceklerini kaydetti.
Sener Akkaynak, uygulamada ortaya çıkan birtakım eksiklikleri kendilerinin de gördüğünü ve ufak tefek kamburlarının olduğunu belirterek, “Eksiklikler, noksanlar, eleştiriler, ikincil mevzuat çalışmalarında masaya yatırılacak ve çözümler aranacak” dedi.

Kilci ve Akkaynak Çözüm Arıyor 
Bu arada, Türk Telekom’un danışmanlık ihalesinin iptaliyle gündeme gelen Kamu İhale Yasası’ndaki sorunlar Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci ve Kamu İhale Kurumu Başkanı Sener Akkaynak, karşılıklı önerilerini sundular.

Özelleştirme İdaresi danışmanlık ihalelerini de düzenleyen yeni bir kanun tasarısı hazırlığı başlatırken, Kamu İhale Kurumu buna gerek olmadığını düşünüyor. İhale Kurumu, danışmanlık ihaleleriyle ilgili sorunun yönetmeliklerde yapılacak değişikliklerle çözüleceği önerisini getiriyor.

Ancak bu kez de Kamu İhale Yasası’nda yeri olmayan halka arz için çıkış yolu bulunması gerekiyor. Yetkililer, Türk Hava Yolları başta olmak üzere pek çok büyük kuruluşun halka arz edileceğini belirtirken, kanun değişikliğinin şart olduğunu söylüyor.

Telekom'da Danışmanlık İhalesi İsteği 
Diğer yandan, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın en geç Mayıs ayında Telekom’un danışmanlık ihalesine çıkmak istediği vurgulanıyor.

Kamu İhale Kurumu’nun da söz konusu ihalede yer alacak yatırımcı bankalara teminat ve kurum payının alınmaması gibi konularda kolaylık sağlayabileceği ifade ediliyor. Kamu İhale Kurumu ayrıca danışmanlık ihalelerinde başarı primi ve sabit değeri yapılan işlerin büyüklüğüne göre belirleyecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Kamu İhale Kurumu’nun bu önerilerini değerlendirip cevabını iletmesi beklenecek. Eğer uzlaşma sağlanırsa, kurul yönetmelikleri hemen değiştirecek.
NTVMSNBC

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Ben van Berkel 27 Nisan 2004 günü saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz