reklam

31 Mart 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

İmajı bozmak istemiyor

Başkanı olduğu Türkiye Müteahhitler Birliği'nin kurumsal prestijini güçlendirmeye çalışan Nihat Özdemir, şirketi ile ilgili iddialar üzerine görevi bırakma kararı aldı.

Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ortağı olduğu şirketin adı Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı inşaatı ihalesindeki yolsuzluk iddiasına karışınca, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanlığı'ndan ayrılma kararı verdi. Limak, Tekel'in alkollü içkiler bölümüne en yüksek teklifi veren ortak girişim grubu içinde de yer alıyor.

Önceki gün TMB Yönetim, Denetim ve Yüksek Danışma Kurulları'nı olağanüstü toplantıya çağıran Özdemir, 'Ortağı bulunduğm Limak İnşaat'ın hukuki mercilere intikal etmiş olan bir işlemi bugünlerde yeniden kamuoyu gündemine getirildi. TMB imajı benim durumumdan zarar görmemeli' diyerek istifasını açıkladı. Aynı zamanda Fenerbahçe yönetiminde Başkan Yardımcısı da olan Özdemir, firma ve kulüp işlerinin yoğunluğunu da gerekçelerine ekledi.

Toplantıda yer alan TMB üyeleri ise, Başkan'ın davranışını takdirle karşıladıklarını, 9 Nisan'da yapılacak genel kurula kadar görevi bırakmamasını istediler. Öneriyi kabul eden Özdemir, yeni dönemde görev kabul etmeme kararı aldı.

Özdemir bir süre önce müteahhitlerin imajı ile ilgili bir araştırma yaptırmış, sonuçta yurtdışında büyük prestij kazanan TMB üyelerinin, yurtiçinde 'kap-kaç müteahhitler' imajı ile karıştırıldığı sonucu çıkmıştı. Birliğin imajını yükseltmek için bir 'yol haritası' belirleyen Özdemir, bu yönde çalışmalarını sürdürürken, ortağı olduğu şirketin adı Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı inşaatı ihalesindeki yolsuzluk olayı ile birlikte anılmaya başlandı. 

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, Limak'a 1 trilyon lira civarında haksız menfaat sağladıkları iddiasıyla, aralarında emekli subaylar ve ihaleyi alan firma yetkililerinin de bulunduğu 21 kişi hakkında yürütülen davada, sanıkların emekli edilmesi nedeniyle görevsizlik kararı verdi. Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamlayarak, Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Sanıklar hakkında 4.5 yıl ile 26 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezası isteniyor.
Akşam

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Willem Jan Neutelings 6 Nisan 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz