reklam

02 Nisan 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Yeni fuar alanı, "Marble" ile hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ta gerçekleştirdiği "Uluslararası İzmir Fuar Alanı", "MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı" ile hizmete girdi. Yeni fuar alanı ve MARBLE, görkemli bir törenle açıldı. İçinde sergi, restoran-cafe ve dinlenme bölümlerinin de bulunduğu 30 bin 150 metrekare kapalı alanı bulunan Uluslararası İzmir Fuar Alanı ile MARBLE Fuarı’nın açılışına; Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Denizli ve Muğla Valileri Gazi Şimşek, Hüseyin Aksoy, Rusya Federasyonu Ticaret Müşaviri Vladimir Fitin, Pakistan başkonsolosu Mohammed Riaz, Brezilya Büyükelçisi Brian Michael Frneeze-Nef, İspanya Dış Ticaret Uzmanı Blanca Gonzales, İtalya Konsolosu Michele Tommasi, İstanbul İtalyan Dış Ticaret Enstitüsü Başkanı Antonino Mafotta, İngiltere konsolosu Willie Buttigieg, EUROMİNES Genel Direktörü Corina Hebestreit, çeşitli bakanlıkların müsteşar yardımcıları MTA Genel Müdürü Ali kemal Işıker, DTM İhracat Genel Müdürü Ali Boğa, TİM Başkanı Oğuz Satıcı, İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Necip Kalkan, EBSO Başkanı Salih Esen, İzmir Mermerciler Odası Başkanı Kemal Kezer, TUMMER Genel Koordinatörü Muharrem Köse ile sektör temsilcileri katıldı.

İzmir Başarılı
İhracattan sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen açılış töreninde yaptığı konuşmada, MARBLE’nin Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Tüzmen, “ Çünkü bizim ihracat stratejimiz içinde doğaltaş, mermer ve teknolojileri bizim önem verdiğimiz sektörler. Önemli, çünkü sadece Türkiye’nin taşının toprağının satılıp katma değer kazandırılması değil, Türkiye’nin imajının da satılması önemli. Daha önce 2-3 bin metrekarelik bir alandan, 30 bin metrekarelik fuar alanına gelinmiş olunması, kat ettiğimiz mesafeyi de gösteriyor. Sektörün ihracat artışı da yüzde 45 oranındadır” dedi.

Bakan Tüzmen, ihracatta rekorlar kırmaya ve yeni başarılar elde etmeye devam edeceklerini belirtirken, İzmir’de başarılı çalışmalar yapıldığına da dikkat çekti.

Tüzmen, “İzmir bu konuda çok başarılı çalışmalar yapıyor. Eksikliklerimiz olabilir, bunları tamamlamaya devam edeceğiz. İzmir bu konuda son derece başarılı çalışmalar yapıyor. Gerek valimiz, gerek belediye başkanımızla, bence hiçbir eksiğimiz yok. Bence her şey hazır. Buranın bir uluslararası fuar ve kültür merkezi haline gelmesi için hiçbir eksiğimiz yok”dedi.

Piriştina: Kongre Merkezi de Kazandırılacak 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, İzmir’in, fuarcılık alanında ciddi bir deneyimi olduğunu hatırlatarak, “Dünyada fuarcılık anlayışı değişirken, İzmir buna da ayak uydurdu ve öncülük etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente bu alanda da öncülük etti.

Genel fuarlara göre düzenlenmiş olan fuar alanımız yakalanan başarıya ayak uyduramıyordu. Bu tespitten hareketle, çağın ve değişimin gereklerine uygun olarak yeniden ele aldık. Fuarlar kongreler şehri olma iddiasındaki İzmir’e, 25 bin metrekarelik kapalı alana sahip yeni fuar alanını kazandırdık. Bunu yapmak bize nasip oldu. Böylece dağınık fiziki yapılarda gerçekleştirilen genel ve ihtisas fuarlarımız artık tek bir çatı altında yapılabilecek. Bu alanın projelendirilmesi geçmiş yıllara, sayın Yüksel Çakmur dönemine kadar uzanıyor. O dönemde proje hazırlandı, zaman içinde yasal süreçlere de uyarak biz hayata geçirdik” diye konuştu.

Piriştina, “Fuarlar-kongreler kenti olma” hedefinin “kongre” kısmının da vilayet ile birlikte ele alınacağını belirterek, Vali Göksu’ya şöyle seslendi:
“Bu hedefin sizi ne kadar çok heyecanlandırdığını biliyorum. Fuarlar kenti olma hedefi için bu çağdaş yapıyı gerçekleştirdik. Kenti turizm ve kültür kenti yapma doğrultusundaki çalışmalarımızda da önemli mesafeler aldık. Ancak, bizim ve sizin de söylediğiniz gibi en büyük hedefimiz İzmir’e bir kongre merkezi kazandırmak. Umuyorum ve diliyorum ki İzmir Valililiği, bakanlığa bağlı birimler, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediye ve belediye meclisimizle ve burada aramızda bulunan meslek odalarımızın değerli başkanlarıyla turizm dünyasının değerli yöneticileriyle, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı ve diğer İhracatçılar Birlikleriyle İzmir’e bir kongre merkezi kazandıracağız. İlk icraatlarımızdan biri bu olacak. 59. hükümetimizin de, sayın bakanımızın burada bulunması da İzmir’e önem verdiğinin bir göstergesi olarak kabul ediyorum” dedi.

Vali Göksu: Şaka Sanmıştım 
İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, 20 gün önce inşaatı süren Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nı gezdiğini belirterek, “İnşaatın 1 Nisan’daki 10. MARBLE Fuarı’na yetiştirileceği söylendiğinde, bunun 1 Nisan şakası olduğunu sandım. Ama bugünkü görüntüler bunun şaka olmadığını gösteriyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın söylediği gibi, bu fuar alanı yapıldığı gibi, en kısa zamanda valiliğimiz koordinatörlüğünde, İzmirimize yakışır bir kongre merkezini de gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

İZFAŞ Genel Müdürü Dilara Sürgü Ersözlü de MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na katılımcı sayısının 5 yılda 2 kattan fazla arttığını söyledi.

Ersözlü, 4 Nisan’a kadar açık kalacak olan fuara 30 ülkeden 751 firmanın katıldığını ve ürünlerini 29 bin 260 metrekarelik alanda sergilediklerini kaydetti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi

 

Nisan 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Ben van Berkel 27 Nisan 2004 günü saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz