reklam

02 Nisan 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Artık tedarikçilikten çıkıp mimari çözümlere katılmalıyız

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı, dünya mermer rezervlerinin yüzde 30'unun Türkiye'de bulunduğuna dikkat çekerek, mermer sektöründe tedarikçilikten çıkıp mimari süreçlerin bir çözüm ortağı haline gelmesi gerektiğini söyledi.

İzmir'deki 10. Uluslararası Mermer, Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışında konuşan Oğuz Satıcı, Türkiye'nin ihracat yaparken ithalat yapmak zorunda olmadığı, katma değeri tamamen Türkiye'ye ait olan mermerin dışında bir başka sektör bulunmadığını ifade etti.

Bugün tüm ihracatçı sektörlerde yalnızca gelen talebe yanıt veren değil, aynı zamanda talep oluşturan proaktif bir çizgiye doğru ilerleyişin sürdüğünü vurgulayan Oğuz Satıcı şöyle devam etti: "Türkiye'nin, mermer sektöründe bir tedarikçi olmaktan en kısa sürede çıkarak mimari süreçlerin bir çözüm ortağı haline gelmesi gerekiyor. Mermer satmak yerine estetik tarz ve çözüm satmaya kısa sürede geçmemiz, elimizdeki kıymeti, büyük inşaat endüstrisinin hammaddesi olmaktan çıkartmamız ve bir an önce 'zevk satar' hale gelmemiz gerekiyor.Doğal taş madenciliği sektörünün bir kısmının adını "Cephe Tekstilinde Doğal Çözümler Sektörü" haline getirmemiz gerekiyor. Bunun için suyun başını tutmak, dünya mimarlık sektörü içinde Türkiye mermer sanayinin olanaklarını tanıtmak ve sürekli anlatmak durumundayız."

TİM Başkanı Oğuz Satıcı, dünyanın yeniden doğayı keşfettiği, endüstriyel malzeme ve çözümlerden yorulduğu modern sonrası bir çağın yaşandığına dikkat çekerek, Batılı tüketicilerin gelirlerindeki artışa paralel olarak yeniden doğal tarımı, doğal malzemeleri tercih etme eğilimi gösterdiklerini söyledi. Bu durumun doğal taş ve mermerin yaşam içindeki yerini artıran ve pazar payını büyüten bir eğilime işaret ettiğini anlatan Satıcı, "Bu, dikkatli kullandığımızda yelkenlerimize doldurabileceğimiz bir rüzgârdır" dedi. Satıcı, güç birlikleri yapmayı, fiyat rekabetinden çok ürün ve servis kalitesini artırmayı ve pazarlama süreçlerinde mimari eğilimler üzerine etki edecek bir pazarlama yapılması halinde bu sektörden Türkiye'nin çok ekmek yiyeceğini sözlerine ekledi.
Dünya

 

Nisan 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Ben van Berkel 27 Nisan 2004 günü saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz