reklam

03 Nisan 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Yapı Kredi Koray ve Garanti GYO, Çekmeköy'de ortak konut projesine başlıyor

Yapı Kredi Koray ile Garanti Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları, Ümraniye Çekmeköy'de 40 milyon dolarlık ortak konut projesine başlıyor. Orta ve üst gelir grubuna yönelik proje, hasılat paylaşımı modeli ile gerçekleştirilecek.

Proje ile ilgili bilgi vermek amacıyla ortak bir basın toplantısı düzenleyen Yapı Kredi Koray GYO Genel Müdürü Hakan Kodal ve Garanti GYO Genel Müdürü Kürşat Tuncel, projenin yüzde 50-50 kar zarar ortaklığı şeklinde olacağını ve hasılat paylaşımı sisteminin Türkiye'de ilk kez uygulanacağını vurguladılar.

Yapı Kredi Koray Genel Müdürü Kodal, gerçekten konut almayı düşünenlerin sayısının arttığını belirterek "Enflasyonun tek haneli rakamlara inmesi ve istikrarla birlikte bu sektör çıkışa geçecek" diye konuştu.

Amaçlarının iki şirketin tecrübelerinden bir sinerji yaratmak olduğunu kaydeden Kodal, referans bir proje yaratmayı amaçladıklarını ifade etti.

Çekmeköy'ün geleceği parlak ve cazibesi olan bir bölge olduğunu anlatan Kodal, bölgenin ulaşım yönünden de büyük avantajlar taşıdığını vurguladı.

Projeye toplu konut projesi olarak bakmadıklarını ifade eden Kodal, projenin hedef kitlesinin, orta ve orta üstü gelir grubuna dahil aileler, çocuklar ve gençler için güvenli ve keyifli bir ortam arayanlar, sosyal ve sportif olanaklardan yararlanarak hayattan keyif almak isteyenler, makul bir fiyat karşılığında kaliteli bir konut ve hayat tarzı arayanlar olduğunu söyledi.

Konutların fiyatları 100-120 bin dolar aralığında
Hakan Kodal, "Makul fiyatlar nedir?" sorusuna, "100-150 milyar lira aralığı orta gelir için makul bir fiyat aralığı. 100-120 bin dolar ortalama fiyatlardan bahsediyoruz" yanıtını verdi.

Garanti GYO Genel Müdürü Kürşat Tuncel de, ortaklaşa gerçekleştirilecek projenin finansmanının eşit olarak sağlanacağını belirterek, "Proje yüzde 50-50 kar-zarar ortaklığı prensibiyle, ilk kez hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirilecek" dedi.

2+1'den 4+1'e kadar dairelerden oluşan toplam 450 ünitenin yer alacağı proje, yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek. Blokların azami 9 kattan oluştuğu projede sosyal ve sportif tesisler ile yeşil alanlar ön planda tutulacak.

Depreme dayanıklı tünel kalıp sisteminin kullanılacağı proje 3 etap halinde yapılacak. Bu yaz başında lansmanı yapılacak projede ilk etabın tamamlanma süresi 18 ay olarak öngörülüyor. Projede ayrıca Doğuş ve Koray İnşaat da yer alacak.

Hakan Kodal ve Kürşat Tuncel, konuşmaların ardından işbirliğine ilişkin anlaşmayı imzaladılar.
Dünya

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Ben van Berkel 27 Nisan 2004 günü saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz