reklam

03 Nisan 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Konutta son nokta

Gayrimenkul sektöründe esen olumlu rüzgarı arkasına alan Yapı Kredi Koray ile Garanti GYO, İstanbul Çekmeköy'de makul fiyatlı kaliteli konutlarla hayat tarzını değiştirmeye soyundu.

Yapı Kredi Koray ile Garanti Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları, sektörde bir ilki gerçekleştirerek Ümraniye Çekmeköy'de büyük bir konut projesi için işbirliğine gitti. Hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirilecek

40 milyon dolarlık proje, orta ve orta üstü gelir grubunu hedefliyor. Yapı Kredi Koray GYO Genel Müdürü Hakan Kodal ve Garanti GYO Genel Müdürü Kürşat Tuncel, bir basın toplantısı düzenleyerek işbirliğinin detaylarını açıkladılar. Kodal, 2000 yılında yaşanan olumlu rüzgarlarla gayri menkul sektörünün altın dönem yaşadığını, günümüzde de buna benzer sinyallerin alındığını söyledi.

Konut ihtiyacı arttı
Enflasyon ve faizlerin gerilemesinin yanı sıra TL'den 6 sıfır atılacak olmasının sektöre yönelik TL'ye endeksli enstrümanlar geliştirilmesi için önemli olduğunu vurgulayan Kodal, gerçekten konut almayı düşünenlerin sayısının arttığını bildirdi. İstikrarın perçinlenmesine ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Kodal, 'Enflasyonun tek haneli rakamlara inmesi ve istikrarla birlikte bu sektör çıkışa geçecek' dedi. Amaçlarının iki şirketin tecrübelerinden bir sinerji yaratmak olduğunu kaydeden Kodal, referans bir proje yaratmayı amaçladıklarını ifade etti.

İş yapma biçimi değişecek
Hedefledikleri bu segmentte gecikme, malzemeden çalma ve kayıtdışılıktan dolayı haksız rekabetin çok fazla olduğunu dile getiren Kodal, 'Bizim gibi şirketlerin girmesi bu segmentte iş yapma biçimini değiştirecek' dedi. Çekmeköy'ün geleceği parlak ve cazibesi olan bir bölge olduğunu anlatan Kodal, bölgenin ulaşım yönünden de büyük avantajlar taşıdığını vurguladı. Projeye toplu konut projesi olarak bakmadıklarını ifade eden Kodal, projenin hedef kitlesinin, orta ve orta üstü gelir grubuna dahil aileler, çocuklar ve gençler için güvenli ve keyifli bir ortam arayanlar, sosyal ve sportif olanaklardan yararlanarak hayattan keyif almak isteyenler, makul bir fiyat karşılığında kaliteli bir konut ve hayat tarzı arayanlar olduğunu söyledi.

Fiyat 100-150 milyar lira
Hakan Kodal, 'Makul fiyatlar nedir?' sorusuna, '100-150 milyar lira aralığı orta gelir için makul bir fiyat aralığı. 100-120 bin dolar ortalama fiyatlardan bahsediyoruz' yanıtını verdi. Garanti GYO Genel Müdürü Kürşat Tuncel de, ortaklaşa gerçekleştirilecek projenin finansmanının eşit olarak sağlanacağını belirterek, 'Proje yüzde 50-50 kar zarar ortaklığı prensibiyle, ilk kez hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirilecek' dedi. Kendilerinin yanı sıra projede rol alacak Doğuş ve Koray İnşaat'ında sektörün en büyükleri arasında yer aldığına işaret eden Tuncel, makul fiyatlar karşılığında AB standartlarında, yaşam keyfi veren bir proje sunmanın en büyük hedefleri olduğunu kaydetti.
Akşam

 

Nisan 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" Konferans serisinin davetlisi olarak, Francine Houben 
13 Nisan 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz