reklam

09 Nisan 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Demiryoluna istasyon

TCDD Genel Müdürü Karaman, 'Demiryollarına benzin istasyonu kurulacak. Yakıt aldığımız şirket, istasyonları da çalıştıracak' dedi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, demiryollarına akaryakıt istasyonları kurulacağını açıkladı. Karaman, bu ay 100 trilyon liralık yakıt ihalesine çıkacaklarını belirtirken, "Yakıt veren şirket istasyonları da çalıştıracak" dedi.

Karaman, "Tren Erzurum'dangeliyor, Ankara'da mazotu bitiyor. Yakıt almak için tren lokomotifi sökülüp, Sincan'a götürülüyor, orada dolduruluyor. Ankara Garı'nın bir köşesinde benzin istasyonu kurulacak. Tren mazotu bittiğinde oradan yakıt alıp, yoluna devam edecek" diye konuştu.

Karaman, büyük iller dahil 60 merkezde istasyon kurmayı planladıklarını belirtti.

İnekler altgeçide
Ankara-İstanbul tren yolunun rehabilitasyonuyla, iki şehir arasındaki mesafeyi beş saate indiren TCDD bu hattaki seferlere başlayamadı. Karaman, bunun nedenine ilişkin şu bilgiyi verdi:

"Ankara-İstanbul arasındaki deneme seferinde ortalama 100-150 kilometre hızla gidiliyor. Trenin önüne büyükbaş hayvanların çıkmasından korkuyor ve bu konuda önlem almaya çalışıyoruz. İnekler maalesef sadece treni seyretmiyorlar. Yola da çıkıyorlar. Köylülere tren brifingine gidiyoruz. Köylülere hayvanlarını başka bir geçitten götürmelerini öneriyoruz. Bu konuda köylülerle mücadele içindeyiz. Ya onları razı edeceğiz ya da yolların kenarlarına bariyer kuracağız."

Gönüllü olarak işten çıkmak isteyen personele yüzde 30 tazminat vereceklerini söyleyen Karaman, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği dağılmadan önce Türk Eximbank'tan aldığı 351 milyon dolar krediye de değindi.

Bu kredi Hazine-Genelkurmay-Dışişleri arasında sorun oldu. Hazine, kredi borcunun nakit alınması konusundaki ısrarını sürdürürken, askerler borç karşılığı helikopter istedi. Dışişleri ise Rusya'nın borcuna karşılık demiryolu rehabilitasyon projesine katılmasına sıcak baktı. Karaman, Rusya'nın Ankara-Sivas demiryolu rehabilitasyon projesini üstlenmesini önerdi.
Radikal - Dilek Güngör

 

Nisan 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" Konferans serisinin davetlisi olarak, Francine Houben 
13 Nisan 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz