reklam

17 Nisan 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Avrupalı müteahhitler Türk meslektaşlarına işbirliği teklif etti

Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, “Diğer Avrupalı meslektaşlarımızla güçlerimizi birleştirmemiz halinde, Ortadoğu, Asya ve Afrika’dakiler başta olmak üzere üçüncü ülkelerde çok daha büyük başarılara imza atabiliriz.” dedi.

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği’nin (EIC) Genel Kurulu, TMB’nin evsahipliğinde İstanbul’da yapıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen genel kurulun ardından “İhracaat Kredilerinin Sigortalanması ve Proje Finansmanında Çevresel ve Sosyal Standartlar’’ konulu bir çalıştay düzenlendi.

Çalıştayın açılışında konuşan Eren, Türkiye’de inşaat sektörünün son yıllarda ekonomik krizler ve kamunun yatırım bütçesinin azalmasına paralel olarak küçüldüğünü kaydetti. Yurtiçindeki iş fırsatlarının azalması sonucu Türk müteahhitlerinin yurtdışındaki işlere daha fazla yöneldiğini belirten Eren, Türk müteahhitlerinin geçen yıl çeşitli ülkelerde kazandıkları ihalelerin toplamının 3,4 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Erdal Eren, Avrupa’nın bütününe bakıldığında, 2004 için inşaat sektöründe yüzde yarım gibi sınırlı bir büyüme beklendiğini, Almanya, Fransa, Danimarka, Belçika, Hollanda, Portekiz ve İrlanda’da küçülme yaşandığını, İngiltere, İtalya ve İspanya’da ise büyüme hızının azaldığını kaydetti. Eren, Avrupalı müteahhitlerle işbirliğinin önemine dikkati çekerek, şöyle dedi: “Hepimiz için geçerli olan husus, üçüncü bölge ve bu ülkelerdeki iş fırsatlarını yakından takip etmek zorunda olmamızdır. Bunu yaparken rekabet gücümüzü olabildiğince artıracak önlemleri almak gerekiyor. Üyelerimiz geçmişte EIC üyesi müteahhitlerle Avrupa ve Avrupa dışı ülkelerde çeşitli vesilelerle işbirliği yaptı ve iki taraflı olarak çok olumlu sonuçlar aldı. Türk müteahhitlerinin yurtdışında iş yaparken karşılaştığı en önemli sorunlar, banka teminat mektupları, politik ve ticari risk sigortası ve proje kredisi konularında devlet desteğinden yoksun olmalarıdır. Şuna kesinlikle inanıyoruz ki, diğer Avrupalı meslektaşlarımızla güçlerimizi birleştirmemiz halinde, Ortadoğu, Asya ve Afrika’dakiler başta olmak üzere üçüncü ülkelerde çok daha büyük başarılara imza atabiliriz. Bunların başında Afganistan’a ek olarak Kuzey Afrika, Doğu Avrupa, Orta Asya ülkeleri ve tabii ki Irak gelmektedir.’’

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, dünyanın azalan doğal kaynaklarının paylaşımı için ortaya çıkan savaşlar ve benzeri diğer felaketlerin maalesef müteahhitler için yeni fırsatlar yarattığını da ifade etti.
Zaman

 

Nisan 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Ben van Berkel 27 Nisan 2004 günü saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz