reklam

21 Nisan 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Aynı anda üç fuar

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’ta yaptırılan 30 bin metrekarelik kapalı alana sahip yeni İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nın meyveleri alınmaya başlandı. Mermer ve Doğaltaş Fuarı’nın ardından, üç fuar birden yerli ve yabancı ziyaretçilere açılıyor. EFOR Fuarcılık Organizasyon tarafından düzenlenen Mobilya, Dekorasyon Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı’nın (MODEKO) 15’incisi 20 Nisan 2004 günü törenle kapılarını açtı. 22 Nisan’da ise İZFAŞ’ın organizasyonunda Gelin-Damat Show 2004 ile Anne-Çocuk Fuarı başlayacak. Ziyaretçiler, 25 Nisan’a kadar üç fuarı birlikte izleme şansı bulacak.

MODEKO Fuarı’nın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, İzmir’e yeni yatırımlar kazandırılması, yeni fuar alanı yapılması için 5 yıllık görev döneminde çok ciddi mücadeleler verildiğini söyledi.

İzmir’in fuarcılık alanında 72 yıllık birkimi bulunduğunu hatırlatan Piriştina, “Tüm kurum ve kuruluşlar ile meslek odaları ve sivil toplum örgütlerince ortaklaşa belirlenen İzmir’in turizm- ticaret-kültür-sanat, fuarlar ve kongreler kenti yapılması hedefi doğrultusunda önemli mesafeler aldık. İşte içinde bulunduğumuz bu fuar alanı da bu hedeflerden biriydi ve gerçekleşti. Bu çağdaş mekan ile farklı sektörlere hitabeden üç ayrı fuarı birlikte yapma imkanı bulduk” dedi.

Piriştina, yeni fuar alanının yerli ve yabancı katılımcı firmalar tarafından ilgi ile karşılandığını da belirterek, gelecek yıl yapılacak fuarlar için şimdiden rezervasyon yaptıran firmalar olduğunu sözlerine ekledi.

İhracat Katlanacak  
İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara, fuara 122 firmanın katıldığını belirterek, Rusya,Yunanistan, İsrail,Kazakistan, Kırgızistan, Bulgaristan ve Mısır’dan 82 mobilya alıcısının davetli olarak İzmir’e geleceğini söyledi. İzmir’e çağdaş bir fuar alanı kazandırılmasından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’ya teşekkür eden Kara, “Fuar alanımızın Avrupa’dakilerden bir farkı yok. 2003 yılında 30 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren sektörümüz, destek verilmesi durumunda bunu çok daha yükseklere çıkaracak potansiyele sahip” diye konuştu.

Avrupa İyi Bir Pazar  
Mobilyacılık sektörünün iddialı bir sektör olduğunu ifade den İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Susam, “İzmir, fuarlar kenti olma iddiasındadır. Bu iddiayı bize yaşatan İzmir büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ yönetimine teşekkür ederim. Bu iddia, yeni yapılan fuar alanı ile dosta düşmana gösterilmiştir. Şimdi, dünyada iddialı olan mobilyacılık sektörü de iyi bir Pazar olan Avrupa’yı, bu fuarın sağlayacağı olanaklar ile daha da iyi kullanmalıdır” dedi.

İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan da, yeni fuar alanının esnaf, tüccar ve sanayicilere büyük heyecanlar yaşattığını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi

 

Nisan 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Ben van Berkel 27 Nisan 2004 günü saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz