reklam

21 Nisan 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Paşa üstgeçit olmayan yolu toprakla kapattı

Tugğeneral Hamit Tekkanat, Denizli’de askeri bölgeden geçen yeni yolu, üstgeçitleri yapılmadığı gerekçesiyle önce dikenli telle çevirdi, sonra üstüne toprak dökerek trafiğe kapattı.

Denizli’de Yenişehir ve Çamlık Caddesi’ni birbirine bağlayan 2 kilometrelik Askeri Saha Geçiş Yolu, şartnameye göre ‘tamamlanmadığı’ gerekçesiyle 11’inci Piyade Tugay Komutanlığı’nca toprak ve dikenli telle kapatıldı. Yolun hiç açılmadığını belitten Tugay Komutanı Tuğgeneral Hamit Tekkanat, ‘Belediye ile yaptığımız şartnameye göre yol daha tamamlanmadı. Güvenlik açısından barikatı ben koydurttum’ dedi.

15 trilyon lira harcanan ve 13 Mart’ta DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın da katıldığı törenle açılan yolun, protokolünde ikisi tank, biri yaya geçişi için 3 üstgeçit ile istinat duvarları yapılması gerektiği ortaya çıktı. Bunun üzerine harekete geçen Tugay Komutanı Tuğgeneral Hamit Tekkanat’ın emriyle yola kamyonlarla toprak dökülüp çevresi dikenli tellerle çevrildi. Yola dökülen toprağın üzerine de ‘Bu yol araç ve yaya trafiğine kapalıdır’ tabelası kondu. 11’inci Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hamit Tekkanat, yolun gerçekte hiç açılmadığını belirterek, ‘Belediye ile yaptığımız şartname açık. Şartnameye göre yol daha tamamlanmadı. Üstgeçitlerin ve askeri sahanın görülmemesi için yol kenarlarına duvarların yapılması gerekiyor’ dedi. Müteahhitin araçlarıyla birlikte bazı sivil araçların da yoldan geçtiğini belirlediklerini anlatan Tuğgeneral Tekkanat, ‘Güvenlik açısından barikatı ben koydurttum. Belediye şartnameye uygun yolu tamamlarsa yol trafiğe açılır’ diye konuştu.

İrtica yazısı göndermişti
Tuğgeneral Tekkanat, geçen şubat ayında Vali Gazi Şimşek’e bir yazı göndederek irtica uyarısında bulunmuştu. Tekkanat, sarıklı ve çarşaflıların serbest dolaşmasının ‘hayret ve esefle müşahede edildiğini’ belirtmişti.
Milliyet - Osman Nuri boyacı - Ramazan Çetin

 

 

Nisan 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Ben van Berkel 27 Nisan 2004 günü saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz