reklam

23 Nisan 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Kaçak yapılara uydu takibi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul genelinde seçim döneminde yapılan bütün kaçak yapıların uydudan takibe alındığını bildirdi.

Topbaş, Büyükşehir Belediyesi olarak, yapılan kaçak binaları tespit ederek ilgilileri ikaz ettiklerini ve yıkım konusunda da ilçe belediyelerine lojistik destek vereceklerini de belirtti.

Kadir Topbaş, İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüsamettin Kavi ile makamında yaptığı görüşmeden sonra, basın mensuplarının kaçak yapılarla ilgili sorularını yanıtladı. İSKİ’nin havzalardaki kaçak yapıların tespitine ilişkin uydu takip projesini İstanbul genelinde oluşturduklarını anlatan Topbaş, “Bütün her noktadaki kaçak yapıları tespit ediyoruz. Bunu Başbakan da özellikle istedi. Kaçak yapılarla ilgili ciddi mücadele başlayacak. Yasal düzenlemelerin yapılması konusunda Ankara’da çalışmalar var” dedi.

“Lojistik Destek Vereceğiz" 
Topbaş, Büyükşehir Belediyesi olarak, yapılan kaçak binaları tespit ederek ilgilileri ikaz ettiklerini ve yıkım konusunda da ilçe belediyelerine lojistik destek vereceklerini söylediklerini kaydederek, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in bu konuda kendilerinden ekipman istediğini ve bu yöndeki hazırlığın da yapıldığını bildirdi. Seçim döneminde yapılan yüzlerce kaçak yapı olduğunu ve birçok ilçede bunu tespit ettiklerini vurgulayan Topbaş, bu konuda duyarlı belediye başkanlarının müdahaleleri olduğunu söyledi.

Tapularda Şerh Konulacak 
Kadir Topbaş, bu tür yapıların seçim döneminde yaşanan boşluktan faydalanılarak yapıldığına da dikkati çekerek, “Mevcut başkanın aday olmamasından, otorite boşluklarından kaynaklanan sıkıntılar yaşanıyor. Son güne kadar başkanlar görevlerinin başında. Bu işin takipçileri olmalılar. Bu boşluk olunca, fırsatçılara gün doğuyor. Bunun da yanlarına kalmaması lazım. Bu binaların yıkılması noktasında gerekli yasal işlemler yapılacak. Biz tespitlerimizi hem ilçe belediyelerine, hem de Valilik kanalıyla İçişleri Bakanlığı’na gönderiyoruz. Yaptıranlar da suçlu bu konuda. Onlara da müdahale edilmesi lazım. Başta başkan ve tüm teknik kadroların yasal sorumluluğu var. Yeni yasal düzenlemede yapanlar da ceza alacak. Ayrıca, tapulara şerh konulacak ve bu yapıları alacak olanlar da yapının kaçak olduğunu bilecek.” dedi.

Göz Yumanlar Hakkında Dava 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, “kaçak binaların yapılmasına göz yumanlar hakkında dava açılacak mı?” sorusu üzerine de “Tabii” dedi. “İnsanların kurallı bir şehre ve hak ettiklerine razı olması gerektiğini” ifade eden Topbaş, “Kenti kirletmeye, çirkinleştirmeye kimsenin hakkı olmadığını insanlar bilmeli” dedi.
NTVMSNBC

 

Nisan 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Ben van Berkel 27 Nisan 2004 günü saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz